Sina Afra kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? | Hangi takımlı?

02.06.2018 - 18:39 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 13:10

Sina Afra kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? | Hangi takımlı?

Sina Afra kimdir, sorusunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz... Ali Koç'un listesinde yer alacağı iddia edilen Sina Afra Fenerbahçeli taraftarlardan tarafından merak ediliyor. Peki, Sina Afra kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Ali Koç'un listesinde yer alıyor mu? İşte detaylar...

Sina Afra kimdir?

Sina Afra, 21 Ekim 1968 tarihinde doğdu. Ailesi İstanbul’lu, nüfus kaydı İstanbul Kadıköy ama babasının diplomat olmasından dolayı hayatının çok büyük bir bölümü yurtdışında geçti.Meslek hayatında üç yerde çalıştı: Bir danışmanlık ve mali müşavirlik şirketi olan KPMG’de 12 senesi geçti. Üniversiteyi bitirir, bitirmez orada başladı. 150’den fazla projenin içinde bulundu, bunların arasında en çok sevdiği ve keyif aldıklarının Şirket Satınalma projelerinin olduğunu farketti. KPMG’den ayrılırken, Principal pozisyonundaydı, Strategy, Processes and Transformation grubundan sorumluydu. Bunun dışında bulunduğu, Business Unit’in personel sorumlusuydu.

İş hayatındaki ikinci durağı eBay oldu. 2006’nın başında eBay Almanya İcra Kurulu’nda göreve başladı. eBay’de Almanya Strateji’sinden, Avrupa’daki şirket satınalmalarından ve İş Geliştirmeden sorumluydu. eBay sayesinde GittiGidiyor.com Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2008’de Türkiye’ye taşındı. eBay için yaptığı tüm satınalmaların içinde Gittigidiyor.com ortaklığının her zaman özel bir yeri vardır.Üçüncü durak ise Markafoni.com, ortakları Ahmet Emre Sarı ve Tolga Tatari ile kurduğu Markafoni’ye 2010 başında Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak katıldı.

Almanya’da ve Türkiye’de 20′ye yakın ödüle layık görülmdü. Halk oylamasıyla kazandığı için özellikle sevindiği iki ödül “Yılın Melek Yatırımcısı” ve “Yılın Web Gişimcisi” ödülleri oldu.Bilimsel ve popüler dergiler için yazıyor.

İşte Ali Koç'un listesi...

Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin,Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komşuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan

Senin için hazırladığımız haberler