Sinan Engin: ''Fenerbahçe’yi beğendim ama...''

21.09.2019 - 22:44 | Son Güncellenme: 21.09.2019 - 23:49

Sinan Engin: ''Fenerbahçe’yi beğendim ama...''

Sinan Engin, Fenerbahçe - Ankaragücü maçını ve spor gündemini değerlendirdi. 

Engin, Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında konuştu. Bu konuşmalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde: 

''Derbi yarıda kalırsa...''

Ben futbol sezonunu başka türlü tahmin ediyordum. Bu kadar sert geçeceğini ve agresif atışmalar olacağını tahmin etmedim. Bu söylemler devam ettiği sürece futbolcular tahrik olarak alırsa bunları, derbi de yarıda kalırsa kimse futbolculara falan ceza vermesin. 

Görünen rüzgar oraya doğru gidiyor. Durum çok vahim futbolda. Nihat Özdemir, RTÜK’e televizyonlarla ilgili gitmesin, gideceği yer kendi Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu. Cezaları kademeli kademeli yükselteceksin. 

Sokaklarda olay olursa, taraftarlar birbirlerine falan girerse polisler ceza vermesin. Bunu mecazi olarak söylüyorum tabii. Bu insanlar tahrik oluyor. Durum bu. Koca koca adamlar bu söylemlere devam ettiği sürece derbi yarıda kalır diyorum.

''Fenerbahçe’yi beğendim ama...''

Fenerbahçe’yi beğendim ama sonuç daha farklı olmalıydı. Hala forma giremeyen oyuncuları var. Ersun Hoca’ya bazen şaşırıyorum. Solda Dirar’ı öldürüyorsun, sağda bırak faydalan. Başka bir çözüm bulunmalı sol tarafa. Deniz Türüç bugün formsuzdu ama çalımları etkili bir oyuncu.

Bugün sahanın en iyi oyuncusu Kruse’ydi. 10 numara da, 8 numara da oynar. Tam bir futbolcu. Bir Alex ya da Hagi değil ama Alex de Kruse’nin yaptığını yapamaz, mesela adam kovalayamaz. Gustavo çok klas bir takım futbolcusu.

Fenerbahçe yıllardır Emre Belözoğlu’nun eksikliğini çekiyordu. Bugün oyuna girdi ve oyunun seyrini değiştirdi. Fenerbahçe’de iki antrenör var. Ersun Yanal ve Emre Belözoğlu. Emre oyunda olduğu sürece takıma Ersun Yanal’dan daha etkili çünkü saha içinde. 

''Hakemin VAR’a gitmesi lazımdı''

Korner pozisyonunda hakemin VAR’a gitmesi lazımdı. Sevgili hakemler yapmayın. Git VAR’a kararını ver. Böyle pozisyonlarda VAR’a gidelim. Bu korner olmasa, diğer kornerde de atabilirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler