Sinan Engin: ''Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenecek''

18.03.2019 - 23:26 | Son Güncellenme: 19.03.2019 - 02:26

Sinan Engin: ''Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenecek''

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftası büyük heyecana sahne oldu. Fenerbahçe, Sivasspor karşısında geriden gelip 3 puanı alırken, bir başka geri dönüşte Bursaspor - Galatasaray maçında yaşandı. Başakşehir, Kayserispor deplasmanında takıldı. Cimbom, lider ile puan farkını 6’ya indirdi. Beşiktaş ise sahasında Göztepe’yi Burak Yılmaz’ın tek golü ile geçti. Spor yorumcusu Sinan Engin, Beyaz Futbol programında şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Sinan Engin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

''Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenecek''

Bence bu sene Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenecektir. Bu sene bunda çok iddialıyım. İçimden o şekilde geçiyor.

Emre Taşdemir’in pozisyonu yüzde yüz penaltıdır. Sabahtan akşama kadar bunu söylerim, beni kimse ikna edemez. Buradan Türkiye’ye söylüyorum. Ertem Şener de aldığı bilgiyi bana gösterdi. Bursaspor - Galatasaray maçındaki bu VAR konuşmaları doğru, Cüneyt Çakır üstüne düşeni yapmış. Sıkıntı burada Suat Arslanboğa’da.

İŞTE BURSASPOR - GALATASARAY MAÇINDAKİ VAR KONUŞMALARI!

Ben bu VAR konuşmalarına inanmak istiyorum. Cüneyt Çakır git bak diyorsa Suat Arslanboğa’nın bakması lazım. Ben bakmıyorum şeklinde bir şey diyemez Cüneyt’e. Burada baktığın zaman hele daha üst klasman hakemi Cüneyt Çakır git bak diyorsa ve Suat Arslanboğa bakmıyorsa, bu konuşmayı veren arkadaş Cüneyt Çakır’ı kurtarıyor ya da Suat Arslanboğa üst düzey bir hakemmiş.

''Kimse Galatasaray düşmanı değil''

Kimse Galatasaray düşmanı değil. Galatasaray üzerinden bir VAR erozyonu yaşandığı için konuşuyoruz. Galatasaray aleyhine bir şey olsa onu da konuşuruz VAR ile ilgili. Bugün Galatasaray’a denk geldi. Türk futbolunda kanayan bir yaraya parmak basıyoruz.

Herkese göre penaltı ama Suat Arslanboğa’ya göre demek değil. Suat Arslanboğa’nın bunu söyleme hakkı da var. Emin olmayan pozisyonlarda gitmeyebilir. Gelirdi VAR'a bakardı, yine istediği kararı verirdi. Kesinlikle gidecek diye bir karar yok. Hiç ikna olmamış.

Suat Arslanboğa Cüneyt Çakır’ın kararını ezdi. Eskiden hakemlik sahada yönetiliyordu, fena değildi. Şimdi ekrandan seyrediyorlar ancak daha kötü. Şimdi geri al, ileri al yapıyorlar ama yine beceremiyorlar.

''VAR, yüzde seksen başarılı''

Bana göre VAR, yüzde seksen başarılı olmuştur. Emre Taşdemir’in pozisyonunu VAR olduğu için konuşuyoruz. Roma’nın yapmış olduğu penaltıyla Porto maç kazandı. VAR adaleti getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler