Sinan Engin, Kasımpaşa'nın penaltısını yorumladı

18.02.2018 - 17:06 | Son Güncellenme: 18.02.2018 - 17:06

Sinan Engin, Kasımpaşa'nın penaltısını yorumladı

Beyaz TV yorumcusu Sinan Engin Süper Lig'de 22.haftanın ardından değerlendirmelerde bulundu. 

"Kasımpaşa’nın kazandığı penaltı pozisyonu çok zor bir pozisyon. Hakem 1 saniyede bu düdüğü çalması lazım. Hakem o anda penaltı demesi gerekir, sağdan soldan baktığınız zaman Serdar Aziz’in kontrolsüz bir hareketi var. Bana sorarsanız, ben buna penaltı derim. Defans oyuncusu bu kadar kontrolsüz müdahale edemez. Yoruma açık diyebilirsiniz, ancak anlık bakarsanız penaltıdır. Ahmet Çakar neden keskin konuştu anlamadım."

"Hakem camiası bizimle dalga geçiyor galiba. Alper Ulusoy, Beşiktaş ve Konyaspor aleyhine hatalar yaptı. Tüm Türkiye hakem hatası konusunda ortak konuşurken, gözlemci iyi yönetti diyor. Futbol uzmanı olmaya gerek yok. Pozisyonlara baktığınız zaman yorum ortada. Bir maçta 5-6 tane kritik hata yapan kişi, nasıl olur da yüksek not alır. Madem iyi yönettiyse büyük maçlara verin görelim. İnsanlarla dalga geçmeyin, hakemlerinize çeki düzen verin. Her sene aynı şey oluyor. Bütün kulüpler, bir isim üzerine hemfikir olsun MHK Başkanı’nı onlar seçsin. Futbolun ilerlemesini engelliyorsunuz. Bırakın çocuklar top oynasın."

"Çok yeteneksiz, futbolu bilmeyen hakemlerimiz var. Bizim hakemlerimiz topu bilmiyor. Futbolcunun psikolojisini de bilmiyorlar. Bazen hakemler bir karar veriyor, tahammül edemiyorsun. Bazen verilen karar nedeniyle teknik direktörler görevinde oluyor. Bir hakem bir maçta nasıl 5-6 tane hata yapabilir. Hakemler; sahadaki baskıdan değil, maçtan sonraki baskıdan korkuyorlar. Cüneyt Çakır, yurtdışında baskı hissetmiyor. Çok rahat. Maçını yönetiyor, geri dönüyor. Hakemlerimiz, her geçen gün daha kötü kararlar veriyor. Sonuca göre düdük çalıyorlar. Caner’in, Volkan’a yaptığı hareket penaltı, çalsana düdüğü. Çalamıyor çünkü daha önce hataları var."

"Gomis, yere düştüğü an ben bittim. Diyelim ki 25.dakikada bir daha oldu… Bu durumu iyi anlamak lazım. Fatih Terim’in oynatmaması lazım. Galatasaray burada, şunu gördükten sonra kazansa ne olur, kazanmasa ne olur. Kötü bir durum olursa, bunun vebalini kimse veremez."

"Bu kadro, Fatih Terim’in kadrosu değil. Kötü bir kadro değil ama bu. Bu kadronun performansı artmıyor. Fegouli bir şey yapmıyor. Gomis bugün yoktu. Nagatomo çok önemli bir oyuncu değil. Sadece Rodrigues bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak sezon sonunda şampiyon olsa da olmasa da neşteri vuracak. Dursun Özbek kalsaydı, kulüp maddi olarak daha iyi olabilir miydi? Türk oyuncuyu halledersin ama yabancı dinlemez, o parasına bakar. Gomis’in 4 aylık maaşı servet… Normal olarak da bu sorun oluyor. Fegouli, bugüne kadar paralarını hep tıkır tıkır almış. Fatih Terim’in işi çok zor. Galatasaray daha iyi oynuyor, Tudor zamanında böyle değildi.  "

"Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Kulüpte para sorunu var. Galatasaray’ın 11’i belli değil. Fatih Terim arayış içerisinde. Fegouli dediğiniz adamı geçen sene Fenerbahçe almaya çalıştı. Kötü bir oyuncu değil. Gomis’in attığı goller belli. Galatasaray iyi bir takım ama iyi oynamıyorlar. Hangisi kötü oyuncu? Tudor göreve başlarken, kulüpte para sorunu yoktu ve Galatasaray aradaki farkı açtı. Lens geçen sene Fenerbahçe’de çok iyiydi, bu sene Beşiktaş’ta oynayamıyor. Kimler nasıl şampiyon oluş bir bakın."

"Aykut Kocaman, antrenörlük üzerine çok büyük iş yapıyor. O kadar kaliteli kadrosu olmamasına rağmen şampiyonluk yarışında.

Talisca’nın sarı kartı iptal edilmeli. Daha önce de örnekleri olmuştu. Rüştü’ye verilen yanlış kırmızı kart iptal edilmişti."

"Maalesef Şenol Güneş, maçtan sonra çok gergin oluyor. Kaybetmeyi hiç sevmiyor. Biraz da kendisini kaybetmeye alıştır. Mehmet Özdilek’in, Beşiktaşlı olmasının önemi yok. Bir kulübün teknik direktörüdür. Yapılan eylem doğru değildir. ‘Siz hakemleri kucaklayın’ demek doğru değildir. Eylem yanlış. Mehmet Özdilek, oraya oyuncularını almaya gidiyor. Şenol Güneş orada hatalı. Beşiktaşlı teknik direktörler, kazanınca bizim taraftar kızıyor. Bu çok yanlış. Ümit Özat’la da tartıştı, bunlar çok yanlış.

Beşiktaş da önümüzdeki haftadan itibaren hakemlerle ilgili konuşmaya başlayacaklar."

Senin için hazırladığımız haberler