Sinan Engin'den olaylı derbi hakkında gündemi sarsacak iddia!

21.04.2018 - 11:29 | Son Güncellenme: 21.04.2018 - 11:29

Sinan Engin'den olaylı derbi hakkında gündemi sarsacak iddia!

Ünlü spor yorumcusu Sinan Engin, Galatasaray'ın deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. 

Beyaz TV'de konuşan Engin'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Derbi kaldığı yerden devam edecek'

Sözlerine tatil edilen olaylı Fenerbahçe - Beşiktaş derbisiyle ilgili düşüncelerini paylaşarak başlayan Sinan Engin, "Fenerbahçe-Beşiktaş maçı 57. dakikada kaldığı yerden devam edecek.. Aldığım bilgiler bu yönde! Çok daha sertleri oldu. Biz Olimpiyat Stadyumu'nda da bunları gördük. Hem de bu örgütün en dehşetli dönemiydi" dedi. 

Aytemiz Alanyaspor - Galatasaray maçıyla ilgili yorumlarda bulunan Engin, "Hakem kararları iki takımı da etkilemiştir. Belki; Muslera, Beşiktaş maçında olmayacaktı. Galatasaraylı arkadaşlarımız kızmasın; bu hakem triosu hem küme düşme potasını hem de şampiyonluk yarışını etkiledi. Serdar Aziz ve Denayer çok kontrolsüzdü. Galatasaray narin takım olduğu için deplasmanda zorlanıyor" ifadelerini kullandı. 

'Kazanan şampiyon olur'

Galatasaray - Beşiktaş karşılaşmasına da ayrı bir parantez açan Sinan Engin, "Galatasaray - Beşiktaş maçı şampiyonluk karşılaşması olur. Bu maçın kazananı ya 1. sırada ya da 2. sırada ligi tamamlar. Umarım geçen haftadaki derbide yaşanan kötü görüntüler olmaz. Sayın Cumurbaşkanımız, "Kumpas" dedi. Bu ülkede en fazla 5 bin tane holigan var, bunları yok etmek lazım. Bu fanatizmi artık önlemek lazım" ifadelerini kullandı. 

Güneş hakkında flaş açıklama!

Şenol Güneş hakkında da konuşan Engin, "Şenol Güneş numara yapar mı? İstanbul'un göbeğinde bir teknik direktör soyunma odasına kaçarak giriyor! Bunlar olmaz" şeklinde konuştu. 

Derbi hakkında flaş yorum: 'Bu maç kaldığı yerden tekrar oynanabilir'

Deniz Çoban, derbi maçının geleceğiyle ilgili yakın geçmişten bir örnek gösterdi ve şu yorumu yaptı:

Olaylı derbiden sonra görüşümü ifade etmiştim. “Mağdur olan taraf Beşiktaş’tır, ev sahibi yaşananlardan sorumludur!” demiştim. Görüşüm değişmedi. Halen doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki önemli olan benim fikrim değil... Kararı verecek olan TFF Yönetimi. Yakın tarihte, benzer bir olayda, TFF yönetiminin verdiği bir kararı hatırlıyorum. Geçtiğimiz yıl, Nisan ayında oynanan Mardin 47 Spor-Arsinspor 3. Lig’e terfi maçında; Mardin seyircisi sahaya inerek, Arsinspor kalecisini müsabakaya devam edemeyecek şekilde dövmüşlerdi.

Dayanak 20. madde

Görüntüleriyle birlikte medyaya yansıyan olayı herkes görmüştü. Oyuncular ve seyircilerin karıştığı olaylar uzun süre önlenememişti. Travma nedeniyle Arsinspor kalecisi Ercan Ezgi hastaneye kaldırılmıştı. Hakem Burak Taşkınsoy da yaşananlar sonrası maçı tatil etmişti.

TFF Yönetim Kurulu ise “Maçın yarım kaldığı şartlarda kaldığı yerden tekrar oynanmasına” kararı verdi. Kararına da Futbol Müsabaka Talimatının 20. maddesini dayanak gösterdi.

Farklı karar vermez

Kadıköy’de yaşananlardan daha vahim olayların yaşandığı bir maçta böyle bir karara imza atan yönetim kurulunun; henüz üzerinden bir yıl geçmeden, benzer olayların yaşandığı bir başka maçta farklı bir karar vereceğini düşünmüyorum. O yüzden diyorum ki: Bu maç kaldığı yerden tekrar oynanabilir... Böyle bir karar çıkarsa şaşırmayalım! (Fanatik)

Erman Toroğlu: Derbide kumpas olduğu ortaya çıkarsa....

Ünlü yorumcu Erman Toroğlu, Aytemiz Alanyaspor - Galatasaray maçı ve Beşiktaş - E. Yeni Malatyaspor maçını A Spor ekranlarında yorumladı.

Toroğlu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e de ayrı bir parantez açtı. 

İşte Toroğlu'nun açıklamaları...

"Muslera kırmızı kart görür..."

Alanyaspor - Galatasaray maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Erman Toroğlu, "Muslera, Sinan Gümüş, 1 numaralı yardımcı hakem. Bana göre ofsayt değil pozisyon hem kırmızı kart hem de penaltı. Yanlarım ağrıyo. İnşallah doğru karar vermişti. Hem alt sıraları hem üst sıraları etkiliyor. Muslera kırmızı kart görür. Çok basit ama o bayraklar çok önemli.

'Galatasaray çok enteresan bir maç aldı'

Galatasaray çok enteresan bir maç aldı. Bu maçı alamasa Fatih havluyu atardı. Beşiktaş maçı da farklı olurdu.

Tartışmalı pozisyonlar...

Serdar Aziz'in penaltıya sebep olduğu pozisyonda savunma anlayışı yanlış. Mariano'nun hatası var tamam ama Serdar Aziz adamla omuz omuza devam etse sorun olmayacak. Serdar ayağını kaldırana kadar vakit kaybediyor ve oyuncu araya giriyor.

Alanyaspor aleyhine ofsayt bayrağı kalkan pozisyon hakkında...

Gölgeye baktığınız zaman çok büyük fark yok. Yakın olduğu için size kopya verebilir. Yardımcı hakem tam doğru yerde ise bunu çözer. Ben bunu ilk gördüğüm zaman ofsayt değil dedim. Şimdi de buradan ofsayt değil dedim. Hakem ofsayt bayrağını kaldıramasa Muslera'nın yaptığı kırmızı kart ve penaltı olacaktı. Maçın kaderini aynı zamanda ligin kaderini değiştirecek pozisyon.

'Derbide hakem üzerine düşen vazifeleri doğru işletti'

Derbide hakem üzerine düşen vazifeleri doğru işletti. Çağırdı kojuştu bir kez daha konuştu ve bir hak kaldı. Karşı köşede bir kez daha atıldı gitti geldi Mete Kalkavan ama olmadı. Burada hakemin imdadına kale arkasında çıkan olaylar yardım etti. Oradan sıçrayınca Şenol hoca yere düştü böyle maçın dedi soyunma odasına giderken yine düştü ve hakemin ekmeğine yağ sürdü.

'Derbide kumpas olduğu ortaya çıkarsa...'

"Fenerbahçe formalı bir grup vardı. Biz her stada girişte hep aranırdı bu maçta hiç aranmadık. Bunu söyleyen maça giden seyirci. Burası tuhaf... Bu işin içinde kumpas varsa bunların cep telefonları, kendi aralarında konuşmaları çok rahat ortaya çıkar. Nasıl bir karar alır o zaman TFF.

1-Maçı yeniden oynatır. Seyircisiz oynatır. 

2-Tatil olduğu ve 0-0'dan devam eder. Maç yeniden başlarsa kartlar geçerli olmaz. Maçın geri kalan kısmı oynar. Eğer polis bu işi çıkarırsa diğer iki şık kalır" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın Vodafone Stadyumu'nda Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 yendiği maçın ardından Beyaz TV'de konuşan Sinan Engin, "İnsanlığımızı kaybettik. Fanatizm her şeyin önüne geçti. Kupada tur atlayacaksın fakat gerinlik tavan. Bir insanın, bir futbol adamının koşa koşa soyunma odasına gitmesini sorguluyoruz" dedi. 

Neden böyle oldu? Bu fanatizm duygusundan dolayı. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: Şiddeti önleyin, bu yönetici ve antrenörlerin konuşmalarını önleyin! Bunlar futbolumuza zarar veriyor!"ifadelerini kullandı. 

Aziz Yıldırım'ı da eleştiren Engin, "Aziz Yıldırım'a sesleniyorum. Bir geçmiş olsun mesajı bile yayınlamadın. Sen böyle değildin. Bu kadar korkmayın taraftarlarınızdan.... İlla bir insanın ölmesimi lazım! Çocuklara ve kadınlara saldırıyorlar, biz böyle değildik.

Beşiktaş - E. Yeni Malatyaspor maçına da değinen Toroğlu, "Beşiktaş'ın orta sahasında sorun var. Bu sorunu çözebilirler mi? bilemiyorum. Fakat seneye Talisca da olmazsa böyle Beşiktaş yine bulamazsın. Kulüpler zor durumda. İşler dönmüyor. Talisca'yı alması çok zor.

Erol Bulut'un hakem itirazı sanırım ceza sahası dışında faulleri biraz kolay çaldı belki ondandır.

Şenol Güneş'in şurada yaptığı açıklamaların büyük kısmı doğrudur. Bir Türk teknik adam olarak söylüyor bunları. Çok dikkatli dinledim. Öyle tipler var ki kulüpçülük öyle yerlere gelmişki arkadan dolanıp yapıyorlar bende bu duruma düştüm" dedi. 

Beşiktaş'ın rakibi hataya zorlayan bir oyunu yok. Maçı 60. dakikadan sonraya bırakırsa Beşiktaş'ın durumu ne olacak? Malatyaspor'un kaybedecek bir şeyi yok. En tehlikeli takım öyle takım. Biraz vitrine oynuyorlar. Beşiktaş ikinci yarıda farklı başlar. Orta sahada değişiklik yaparım ve Tolgay'ı oynatırım.

Beşiktaş takımı geçtiğimiz iki sezonun takımı değil. Çıkıp böyle dengeli oynayan takım değil. Eski takım değil ama kazanıyor diyebilirler. Babel var, Quaresma var ve Talisca var. Bu adamlardan biri çıkarsa işi bitiriyorlar. Eğer ikisi çıkarsa zaten hırpalıyor, üçü aynı anda oynarsa bayıltıyor.

Senin için hazırladığımız haberler