Sinan Güler transfer sürecini anlattı

16.07.2017 - 21:10 | Son Güncellenme: 16.07.2017 - 21:10

EuroLeague şampiyonu olduktan sonra kadrosunu geliştirmek isteyen Fenerbahçe Doğuş, ilk dış transferini oldukça ses getirecek bir şekilde yapmış ve Sinan Güler’i kadrosuna katmıştı.

Yıllardır üst düzey seviyede bir basketbol oynayan Sinan Güler, her sene oyununa yeni özellikler eklemeyi başarmış ve izleyenlerin takdirini kazanmıştı. Yıldız oyuncu artık kariyerinde yeni bir sayfa açıyor ve Fenerbahçe Doğuş formasıyla kariyerinde ilk kez EuroLeague şampiyonu olmayı hedefliyor. Sinan, kariyerindeki bu büyük adımın ardından ilk röportajını Eurohoops’a verdi.

Sinan; Galatasaray Odeabank’tan ayrılma süreci hakkında; “Sezon bittiğinde sözleşmem de bittiği için açıkçası kendi hedeflerimi ortaya koyarak neler yapabileceğimi düşünmeye başladım. Bu noktada Galatasaray’la sezon bitiminde bir görüşmemiz oldu. Onlar sözleşme yenilemekten daha çok Galatasaray’ın ilerideki planlarını anlattılar. Ben de kendi hedeflerimi, EuroLeague’de başarıya koşan bir takımda oynamak istediğimi ve bir oyuncu olarak bunu başarabileceğime inandığımı söyledim kendilerine. Bu görüşme sonrasında bir daha görüşmedik” dedi.

Galatasaray kaptanının Fenerbahçe’ye geçişi her zaman gördüğümüz bir olay değil. Yıldız oyuncu, bu geçişiyle birlikte Türkiye’de bir tabuyu da yıktığını düşünüyor mu? “Açıkçası bu konuda yorum yapabilecek kişi ben değilim. Bu kamuoyunun kendi kanaatine kalmış bir şey. Ama ben profesyonel olarak hem bireysel hedefim hem de oynadığım takımlardaki hedefim Türk basketbolunu seyir ve başarı olarak yukarı çekmek oldu. Bunu devam ettirebilmek adına böyle bir ortama girmek ve böyle bir fırsatı yakalayabilmek benim için mühim bir olaydı.

Sinan Güler, Fenerbahçe’ye transfer süreci konusunda; “Öncelikle EuroLeague şampiyonunun transfer listesinde olmak mühim bir noktaydı. Aynı zamanda Obradovic’in takımın antrenörü olması ve onun gelişiyle beraber takım ortamında üç senede istikrarlı bir süreç yakalanmış olması önemli etkenlerden biriydi. O süreç içerisinde hem Fenerbahçeli yöneticilerle hem de Gherardini ve Obradovic’le yaptığım telefon görüşmeleri ve toplantılar benim transfer noktasında karar vermemde büyük etmenler oldu” diyerek sarı lacivertli kulübe gelme sebeplerini anlattı.

Türk basketbolunun en büyük yıldızlarından olan Sinan Güler, Avrupa basketbolunun en iyi koçu Zeljko Obradovic’le birlikte çalışacak. Yıldız oyuncu, yeni koçu hakkında; “Obradovic’le çalışacak olmak beni tabii ki de heyecanlandırıyor. Oyuna bakış açısı olarak, taktiksel yaklaşımı olarak, kariyerinde birçok başarıyı elde etmesine rağmen bu konudaki doyumsuzluğu ve yeni başarılara ulaşma isteği, kendini geliştirmeye ulaşma isteği bence oyunculara da çok büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Kendilerini geliştirmek ve sahaya çıktıklarında en iyisini yapmak adına. Bu noktada her oyuncu kesinlikle Obradovic’le çalışmak istiyordur ancak birçok oyuncu bu şansı yakalayamıyor. Bu noktada şanslı olduğumu düşünüyorum” diyerek övgü dolu açıklamalar yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler