Sinan Güler'den Denver Nuggets'lı Nikola Jokic İçin Güldüren Tweet

Burak Alaca
23.05.2023 - 18:54 | Son Güncellenme: 23.05.2023 - 19:41

NBA'de Denver Nuggets finale adını yazdıran ilk takım oldu. Eski milli basketbolcu Sinan Güler, Nuggets'ın Sırp yıldızı Nikola Jokic ile ilgili espirili bir paylaşım yaptı.

Sinan Güler'den Denver Nuggets'lı Nikola Jokic İçin Güldüren Tweet

AJANSSPOR-HABER

NBA Batı Konferansı finalinde LeBron James'li Los Angeles Lakers'ı 4-0 ile geçen Denver Nuggets tarihinde ilk kez adını NBA finaline yazdırdı. Eski milli basketbolcumuz Sinan Güler, Denver Nuggets'ın Sırp pivotu Nikola Jokic hakkında güldüren bir paylaşım yaptı.

"Benim fotoğrafımla başladı"

Nikola Jokic'in NBA'in meşhur video oyuncu 2K serisindeki ilk yılında Sinan Güler'in yüzü kullanılarak oyuna eklenmesine vurgu yapan ve takımı Denver Nuggets'ı öven Sinan Güler gönderisinde "Ve NBA 2K kariyerine benim fotoğrafımla başladı Jokic. Şaka bi yana, Denver çok acayip, Jokic'le Gordon yan yana top getiriyor, kısalar ilerde perdeleme yapmayı bekliyor." ifadelerine yer verdi.

Fotoğrafsız başladı zirveye çıktı..

2014 NBA Draft'ının 2. tur 41. sırasından Denver Nuggets tarafından seçilen 2.11'lik pivot ligde geçirdiği 8 sezonda adını en iyi oyuncular arasına yazdırmayı başardı. Sırp oyuncu asıl pozisyonu pota altı olmasına karşın oyun kurma becerileri, attığı fantastik paslar ve tek ayak üstü şutları ile NBA'in ikonik figürlerinden birine dönüştü. 

İlgini Çekebilir
Jokic sırtladı; Denver Nuggets finalde
Habere Git

En değerli oyuncu ödülüne ambargo koydu

Nikola Jokic, NBA'de sezonun en iyi oyuncusuna verilen "MVP" ödülünü 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında art arda iki defa kazanmayı başardı. Yıldız oyuncu 2019'dan bu yana aralıksız All-Star seçilirken, 3 defa da sezonun en iyi ilk 5'ine seçilmeyi başardı.

İlk şampiyonluğu için parkeye çıkacak

Denver Nuggets ile adını NBA finaline yazdıran 28 yaşındaki oyuncu, Doğu Konferans'ı finalindeki Boston Celtics-Miami Heat eşleşmesinin kazanan tarafı ile kariyerinin ilk şampiyonluğu için mücadele edecek. Heat 4. maçı bu gece oynanacak seride 3-0 önde ve finalde yakın olan taraf.

Wilt Chamberlain'den beri ilk oldu

Bu sezon play-off'larda 8 defa triple-double yapmayı başaran Nikola Jokic, NBA efsanesi Wilt Chamberlain'in 56 yıl önce kırdığı rekoru geride bıraktı. Sırp yıldızın rekoru geliştirmek için önünde en az 4 maç bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Türk Basketbolu'ndan Sinan Güler geçti!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler