Antalyaspor, Fenerbahçe'den Sinan Gümüş'ü Transfer Etti

Akın Ungan
02.02.2022 - 20:39 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 22:01

Watford'tan Ozan Tufan, Alanyaspor'dan Efecan Karaca gündeminde Fenerbahçe, kadro dışı kalan Sinan Gümüş'ü Antalyaspor'a transfer etti. İşte detaylar...

Antalyaspor, Fenerbahçe'den Sinan Gümüş'ü Transfer Etti

Spor Toto Süper Lig'de beklediği performansı gösteremeyen Fenerbahçe, ara transfer döneminde yaptığı çalışmalara hız kazandırdı. Bugün, sezon başında Premier Lig ekiplerinden Watford'a kiralık olarak gönderdiği Ozan Tufan'ı geri çağıran Fenerbahçe, Alanyaspor oyuncusu Efecan Karaca transferinde de önemli yol katetti. Sarı-Lacivertli gündemi meşgul eden bu olayların ardından Fenerbahçe, kadro dışı bırakılan Sinan Gümüş için de çözüm yoluna kavuştu.

Tranfer bitti, resmi açıklama an meselesi

Fanatik'in haberine göre Fenerbahçe ile Antalyaspor, Sinan Gümüş transferi için anlaşma sağladı. Resmi açıklamaların ise kısa sürede geleceği kaydedildi.

Burada küllerinden doğmuştu

Galatasaray'dan Genoa'ya gittikten sonra sadece 3 maçta görev alabilen Sinan Gümüş, 2020'nin Ocak ayında katıldığı Antalyaspor ile adeta küllerinden doğdu. Akdeniz temsilcisi ile 13 maçta 5 gol, 1 asist yapan Sinan, oynadığı futbol ile Süper Lig büyüklerinin ilgisini tekrar kazanmış ve Fenerbahçe'ye imza atmıştı.

Başkan "Olmadı" demişti

Antalyaspor Başkanı Ozan Çetin, Sinan Gümüş transferi için daha önce yaptığı açıklamada, "Sinan Gümüş, Antalyaspor’a emek vermiş bir oyuncu. Onunla da görüştük ama şartlar oluşmadı” ifadelerini kullanmıştı.

Sinan Gümüş'ün Fenerbahçe karnesi

Bu sezon kadroda düşünülmediği için dışarıda tutulan Sinan Gümüş, Sarı-Lacivertli ekip ile 2020/21 sezonunda 20 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 3 kez rakip fileleri havalandıran kanat oyuncusu, 1 defa da arkadaşlarına gol pası verdi.

Sinan Gümüş'ün kariyeri

15 Ocak 1994 doğumlu Sİnan Gümüş, futbola Almanya'nın Aach-Linz Altyapısı'nda başladı. Stuttgart II'den Galatasaray'a transfer olan Sinan, Sarı-Kırmızılılar'da tam 5 sezon görev aldı. İtalya'da kısa bir Genoa macerası bulunan 28 yaşındaki futbolcu, Antalyaspor'da tekrar eski günlerinin sinyalini verdi. Fenerbahçe'nin dikkatini çeken yıldız, 2020'de bedelsiz olarak Sarı-Lacivertliler'e imza attı.

Kariyeri boyunca 205 maçta görev alan Sinan Gümüş, oynadığı kulüplerde toplam 46 gol, 22 asistlik katkıda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler