Sinan Gümüş'ten Podolski'ye yanıt: "Söylediklerini..."

26.08.2020 - 14:12 | Son Güncellenme: 26.08.2020 - 14:59

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sinan Gümüş, basın mensuplarının karşısına geçti. Sinan Gümüş, transfer, şampiyonluk ve hedefleri hakkında konuştu. Golcü futbolcu, eski takım arkadaşı Lukas Podolski'nin kendisiyle ilgili açıklamalarına da yanıt verdi.

Sinan Gümüş'ten Podolski'ye yanıt: "Söylediklerini..."

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Sinan Gümüş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gümüş, sarı-lacivertli takıma transfer olma süreci, teknik direktör Erol Bulut, Lukas Podolski ve takım arkadaşı Ferdi Kadıoğlu hakkında neler söyledi? İşte Ajansspor'un derledikleri...

"Tam 1 hafta önce imzalar atıldı"

1 hafta önce Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzaladığını söyleyerek sözlerine başlayan Gümüş, "Tam 1 hafta önce imzalar atıldı. Çok mutlu ve gururluyum. Böyle büyük bir ailenin parçası olduğum için mutluyum. Dört gözle bekliyordum. Yaklaşık 5 gün önce takıma katıldım. Çok güzel geçiyor. İdmanlar biraz ağır ve yoğun geçiyor. Geç geldiğim için ekstra idman yapıyorum. Sezonun başlamasını dört gözle bekliyorum" dedi. 

"Lukas'ın söylediklerini internetten okudum"

Podolski'nin, 'Onun yerinde olsam Fenerbahçe'ye gitmezdim' şeklindeki açıklamalarına yanıt veren Gümüş, "Lukas'ın söylediklerini internetten okudum. Her oyuncunun düşünce tarzı farklıdır. Saygı duyuyorum. Ben bu kararın yüzde yüz arkasında duruyorum. Çok doğru bir tercih yaptığıma inanıyorum. Yaklaşık 3-4 aydır Emre ağabey ile görüşmelerimiz oldu. Fenerbahçe'nin ortamını anlattı. Buradan başkanımız Ali Koç'a ve Erol Bulut'a da teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel görüşmelerimiz oldu. Fenerbahçe'yi anlattılar. Bana inandılar ve güvendiler. Benimle birlikte başarılı olmak istediklerini ilettiler. Kararım o dönem belliydi" dedi.

"Benim için tek bir milli takım var. O da Türkiye Milli Takımı"

'Türkiye Milli Takımı için davet bekliyor musun? Fizik durumun nasıl? Maça hazır mısın?' sorusu üzerine Gümüş, "Benim için tek bir milli takım var. O da Türkiye Milli Takımı. Çözmek üzereyiz. Haftaya yazılı onayı alırsak olacak. Milli takıma davet bekliyorum. Şu anda fizik olarak hazır değilim. Antalyaspor'da bir sakatlık yaşadım. Sonra tatil süreci vardı. Takım idmanı farklıdır. 1-2 hafta sonra Süper Lig'de maç oynayabilecek duruma gelebilirim. Fenerbahçe büyük bir camia. Her zaman bir saygı vardır. Rakipken de böyleydi. Hedefime gelince zaten belli. Şampiyon olmak ve kupalar kazanmak. Fenerbahçe ile milli takıma gitmek sonra da Fenerbahçe'ye para kazandırarak büyük bir transfer yapmak" diye konuştu. 

"Fenerbahçe'ye yedek oyuncu olarak gelmedim"

Fenerbahçe'ye yedek oyuncu olarak gelmediğini belirten Gümüş, "Artık 40 maça çıktı lig. Yoğun bir tempo bizi bekliyor. İdmanlarda tempo önemli. Bizde bir takım kalitesi var. 40 maç az değil. İnşallah şampiyon biz oluruz. Fenerbahçe'ye yedek oyuncu olarak gelmedim. Formayı kapmak ve kimseye vermek istemiyorum. Gol ve asist hedeflerim var. Ama önemli olan takımın kazanması. Katkım olursa ne mutlu bana" açıklamasını yaptı. 

 

"Erol Bulut ile iletişimim çok iyi"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut ile olan ilişkisine de değinen Gümüş, "Erol Bulut ile iletişimim çok iyi. Gelmeden önce bana beklentilerini anlattı. Ben de kabul ettim. İdmanlarda gösterdiğim performans onu mutlu etmeli. Ama sahada onu gösteremezsen olmaz. Ben kendisiyle çalışmak istediğimi ilettim. Aramızda iyi bir iletişim var" dedi. 

Sinan Gümüş, Fenerbahçe taraftarlarına ise şu mesajı yolladı:

"Fenerbahçe taraftarları her zaman bana güvensin. Gollerimle onları mutlu etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte şampiyonluğu kutlarız. Takım çok kaliteli. Birkaç transfer daha gelebilir. Yeni transferler de büyük katkı sağlayacak. Şu anki kadro bence şampiyonluk için yeterli. Ben şampiyonluğa çok inanıyorum. Takıma yeni geldim ama burada bana yaklaşım çok iyi. Oyuncular büyük karakterlere sahip. Aile olarak şampiyonluğa inanıyoruz."

"Gol atmak, kupa kazanmak, Fenerbahçe'ye para kazandırarak gitmek"

Ajansspor Fenerbahçe muhabiri Barış Şehirlioğlu'nun, "Başka takımlarda da oynadın. Dışarıdan Fenerbahçe nasıl görünüyordu? Ayrıca Fenerbahçe'deki hedefin ne?" sorusuna Gümüş şu yanıtı verdi:

"Fenerbahçe büyük bir camia. Her zaman başka takımlardan da Fenerbahçe'ye bir saygı vardır. Rakipken de böyleydi. Hedefime gelince zaten belli. Şampiyon olmak ve kupalar kazanmak. Fenerbahçe ile milli takıma gitmek istiyorum. Sonra da Fenerbahçe'ye para kazandırarak büyük bir transfer yapmak."

"Ferdi kaliteli bir oyuncu"

Sinan Gümüş, takım içinde yaşanacak rekabetle ilgili sorulara da yanıt verdi. Ferdi Kadıoğlu'nun kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade eden Gümüş, "Ferdi 20'den fazla maça çıktı. İstikrarlı olmak önemli. Onu ben kardeşim olarak görüyorum. Rakip olarak görmüyorum. Kim hak ediyorsa o oynasın" ifadelerini kullandı. 

Antalyaspor'a transfer mesajı :"5-6 yıl sonra neler olur bilemiyorum"

Sinan Gümüş, Antalyaspor camiasına mesaj vermeyi de unutmadı. Golcü futbolcu, "Buradan ayrıca Antalyaspor camiasına teşekkür etmek istiyorum. Servet Bey, Aytaç ağabey ve Başkan Ali Şafak Öztürk'e teşekkür etmek istiyorum. Antalyaspor da beni transfer etmek istedi. Şimdi olmadı ama 5-6 yıl sonra neler olur bilemiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler