"Sinan'ın yerinde olsam Fenerbahçe’ye gitmek istemezdim"

23.08.2020 - 11:48 | Son Güncellenme: 23.08.2020 - 11:56

Son dakika Fenerbahçe haberi... Antalyaspor'un Alman yıldızı Lukas Podolski, yeni transfer Nuri Şahin ve Fenerbahçe'ye transfer olan Sinan Gümüş hakkında konuştu. Peki Podolski Sinan Gümüş için ne dedi? İşte detaylar...

"Sinan'ın yerinde olsam Fenerbahçe’ye gitmek istemezdim"

Lukas Podolski, eski takım arkadaşı Sinan Gümüş'ün Fenerbahçe'ye transferini değerlendirirken, Nuri Şahin ile aynı takımda buluşmasına da değindi.

"Amacım ilk maçta sahada olmak"

Fanatik'e konuşan Podolski sakatlığı ile ilgili, "Kendimi çok iyi hissediyorum ancak geçen sezonda sağ arka baldırımdan bir adale sakatlığı yaşamıştım ve şu an tam olarak hazır değilim. 2-3 hafta sonra takımla birlikte çalışmalara katılmayı planlıyorum. Amacım ilk maçta sahada olmak ama risk almak ya da baskı altına girmek istemem. Adım adım gidip, durumuma bakacağız" dedi.

"Antalya ve Galatasaray'a karşı başarı dilemiyorum"

Sinan Gümüş’ün, Fenerbahçe’ye transferini nasıl değerlendiriyorsun?

“Dediğim gibi Sinan bizim oyuncumuz değildi ve Genoa’dan kiralıktı. Benim bildiğim, Antalyaspor onu takımda tutmak istedi ancak Sinan, tercihini farklı yönde kullandı. Ancak onsuz da önümüze bakmalı ve elimizdeki kadroya odaklanmalıyız. Sinan benim çok iyi arkadaşım ve kendisine yeni kariyerinde başarılar diliyorum. Ancak elbette hem Antalya hem de Galatasaray’a karşı oynayacağı maçlarda aynı şansı (Gülerek) dilemiyorum

 

Sinan Gümüş'ün Fenerbahçe'ye transferi

Sinan’ın yerinde olsaydın ve Fenerbahçe’den teklif gelseydi gider miydin?

“Ben Sinan’ın yerinde olsam ve Lukas Podolski olarak da böyle bir teklif alsaydım, asla Fenerbahçe’ye gitmek istemezdim. Almanya’da yıllarca Köln’de ya da Türkiye’de Galatasaray’da oynadıktan sonra, bu takımlarla rekabet halinde olan kulüplere gitmek bana pek doğru gelmiyor. Tabii ki bu benim düşüncem. Başkaları ne yapar bilemem. Herkes bu konuda farklı düşünebilir ve farklı düşüncelere de saygı duyuyorum”

Nuri Şahin'in transferi

 Nuri Şahin’in takıma nasıl bir katkı sağlayacağını düşünüyorsun? Ayrıca geçmişte Köln-Dortmund maçında yaşadığınız olay da yine gündeme geldi.

“Nuri Şahin, büyük bir tecrübesi olan bir oyuncu. Çok iyi bir transfer ve kaliteli bir isim. Böyle bir oyuncunun Süper Lig’e gelmesi ve Antalyaspor’da oynayacak olması önemli. Henüz 31 yaşında ve 3-4 yıl daha futbolda çok önemli işler yapacağını ve bize de önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Umarım o ve diğer oyuncularla birlikte iyi bir takım olacağız"

Yapılan yorumlar aptalca’

“Nuri ile çok iyi bir ilişkimiz var. Geçmişte yaşanan olayla ilgili konuşmadık. Sosyal medyada bir takım yorumlar yapıldı ama bunlar aptal insanların, aptalca yorumları. Bunları umursamıyorum. Futbol kariyerimde Nuri dışında birçok oyuncuyla gergin anlar yaşadım. Futbolun içinde bunlar oluyor. Sonuçta ben bir savaşçıyım ve sahada kazanmak için oynuyoru.”

Antalyaspor'daki transfer çalışmaları

Bazı oyuncular takımdan ayrıldı ama yeni isimler de gelmeye devam ediyor. Bunun için neler söylersin?

“Her sezon öncesi takımlardan bazıları gider, bazıları gelir. İlk 11’imizden Sinan gitti ama zaten bizim oyuncumuz değildi. Ana kadromuzu oluşturan yaklaşık 15 oyuncumuzu takımda hala tutuyoruz. Şimdiye kadar iyi oyuncular aldık ve takıma nasıl adapte olacaklarını hep birlikte göreceğiz. Kalitelerini mutlaka göstereceklerini düşünüyorum. Yeni sezon aynı zamanda yeni bir şanstır. Biz de taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz.”

Favori Bayern Münih

Eski takımın Bayern Münih’in, bu akşam PSG ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi finali hakkında neler söylersin?

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi finalinin favorisi. Çok iyi durumdalar ve şu ana kadar harika bir performans gösterdiler. Form olarak da üst düzeydeler. Teknik direktörleri Hans-Dieter Flick çok iyi bir iş çıkartıyor. Takımın kendine olan güveni yerinde. Finalde çılgın bir şey olmazsa favoriler. Bireysel anlamda baktığımızda PSG, onlardan üstün olabilir. Ama takım olarak Bayern Münih’i, onlardan çok daha iyi görüyorum. Flick’e, takım sonuna kadar güveniyor. O da takımı çok iyi yönetiyor ve futbolcularına güveniyor. Takımda 20’ye yakın dünya yıldızı varve Flick, bu açıdan iyi bir denge kurmuş durumda. Çünkü büyük takımlarda başarı için büyük teknik direktörler çok önemlidir"

Senin için hazırladığımız haberler