Singapur GP'de günün pilotu seçildi! Daniel Ricciardo yarış sonu ağladı

22.09.2024 - 18:08 | Son Güncellenme: 22.09.2024 - 18:27

2024 Formula 1 sezonunun 18. yarışı olan Singapur GP'de zafere McLaren pilotu Lando Norris ulaştı. VCARB pilotu Daniel Ricciardo ise yarış sonu ağladı. Detaylar.

Singapur GP'de günün pilotu seçildi! Daniel Ricciardo yarış sonu ağladı

AJANSSPOR HABER

2024 Formula 1 sezonu kıran kırana geçmeye devam ediyor. Singapur GP'de zafere ulaşan pilot McLaren'den Lando Norris oldu ve Britanyalı isim 3. zaferini elde etmeyi başardı. Podyumda ise Max Verstappen ve Oscar Piastri, Norris'e eşlik eden pilotlar oldu. Yarış sonunda ise VCARB pilotu Daniel Ricciardo, belki de kariyerinin son yarışında günün pilotu seçildi ve en hızlı turu atan pilot oldu.

Daniel Ricciardo'dan veda sinyali

Yarış sonunda F1 padoğunda soruları cevaplandıran Avustralyalı pilot, "Araç kokpiti uzun yıllardır alıştığım bir şeydi. Yarış bitince araçtan hemen inmeyip o anı yaşamak istedim. Bu yılın başından beri çok fazla eleştiri alıyordum ve benim yanımda duran tek kişi Max'ti" dedi.

Formula 1'de 14. sezonunu yaşayan Ricciardo, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı. 35 yaşındaki tecrübeli isim, sonbahar arasında takımdan ayrılmak üzere.

Daniel Ricciardo yerine Liam Lawson

Formula 1 medyasında, 18 Ekim ile 20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Austin GP öncesinde VCARB'de pilot değişikliği olacağı belirtildi. Şu ana kadar Sauber ve VCARB takımları dışında tüm takımlar 2025 gridini belirledi. Sauber'de 2025'de yer alacak iki pilottan biri Nico Hulkenberg, VCARB'de ise Yuki Tsunoda resmi olarak 2025 gridinde yer alacak.

Daniel Ricciardo, sergilediği performansla eleştirilerin odağındaki isimlerden biri oldu. Tecrübeli pilot, sezon bitmeden VCARB koltuğundan gönderilmek üzere. VCARB takımının yedek pilotu Liam Lawson'ın, sezonu VCARB'de tamamlaması ve 2025 gridi için çok yıllı sözleşme imzalaması bekleniyor.

Daniel Ricciardo'nun 2024 sezonu

Geçtiğimiz sezon Nyck de Vries'ın yerine koltuğuna geçen Avustralyalı, bu sezon çıktığı 18 yarışta 12 puan toplayabildi. Takım arkadaşı Yuki Tsunoda ise 22 puan toplayarak, Ricciardo'nun önünde yer almayı başardı.

Daniel Ricciardo'nun F1 kariyeri

35 yaşındaki pilot; Red Bull, Renault, McLaren ve VCARB takımlarında görev aldı. 257 Grand Prix'ye çıkan Ricciardo, 8 kez galibiyet sevinci yaşadı, 3 kez pole pozisyonu elde etti, 32 kez podyumda yer aldı, 18 kez en hızlı tur süresini elinde bulundurdu.

39 kez DNF olan Daniel Ricciardo, toplamda 1.329 puan kazandı. 18 farklı takım arkadaşı ile aynı takımda yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler