Singapur GP'ye yağmur engeli!
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 17. yarışı olan Singapur Grand Prix'sinde yoğun yağmur nedeniyle ileri bir saate ertelendi. Peki Singapur GP ne zaman, saat kaçta koşulacak?

Son 5 Haber

Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım'dan transfer müjdesi! "Nihayet" diyerek açıkladı

Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City 5. transferini açıkladı! Rekor kırıldı

Juventus'tan ayrılan Filip Kostic, PSV Eindhoven'a imza atıyor

Salah karşılamasında ilginç anlar! Galatasaray formasını çıkarttırdılar

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 2026-2027 sezonu fikstür çekimi yapıldı
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 17. yarışı, Singapur’daki 5,063 kilometrelik Marina Bay Sokak Pisti’nde 61 tur üzerinden pazar günü (bugün) koşulacak. Ancak Singapur'daki kötü hava koşulları nedeniyle yarış startı bir süre ertelendi.
Piste güvenlik aracı girdi
Türkiye saatiyle 15.00'da başlaması gereken yarışta yağmur, gök gürültülü şiddetli bir sağanak yağmura dönüşünce, piste güvenlik aracı girdi. Güvenlik aracının pistte bir tur atmasının ardından yarışın başlangıcının ertelendiği açıklandı. Yarışın ne zaman başlayacağı bilgisi ise henüz verilmedi. ESPN'nin haberine göre her 10 dakikada bir durum hakkında rapor yayınlayacak.
Peki Formula 1'de güvenlik aracının görevleri nelerdir?
İlk defa 1973'te Kanada Grand Prix'inde kullanılan Güvenlik aracı, pistteki ikaz durumlarında araçların hızlarını sınırlamakta görevlidir. Yarış pistinin güvenli olmadığını düşündüğü zamanlarda, veya bir kaza neticesinde, pistte, araçların güvenliğini sağlamak için piste girer.

Max Verstappen, Singapur GP'de şampiyonluğunu ilan edebilir
Öte yandan Red Bull pilotu Max Verstappen, Formula 1 tarihinin en erken ikinci şampiyonluğu için Singapur GP'de piste çıkacak. Hollandalı pilot, Leclerc'den en az 22, takım arkadaşı Sergio Perez'den en az 13 ve George Russell'dan en az 6 puan fazla alması halinde, son 5 yarışa şampiyon unvanıyla çıkacak.