'Sir' hala en iyisi !

25.02.2021 - 15:02 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 15:14

Dış haberler... 2013 yılında Manchester United’daki uzun soluklu ve başarılarla dolu kariyerini sonlandıran Sir Alex Ferguson, sekiz yıldır futboldan uzak olmasına rağmen hala Avrupa’nın en iyisi olma rekorunu elinde tutuyor. İşte detaylar...

'Sir' hala en iyisi !

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Manchester United tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Sir Alex Ferguson, yıllardır kulüp çalıştırmamasına rağmen hala Avrupa rekorunu elinde tutuyor. Şampiyonlar Ligi’nde en fazla maç galibiyeti istatistiğine sahip olan İskoç antrenörü, 13 galibiyet farkla Carlo Ancelotti takip ediyor. Manchester United’ı tam 27 yıl çalıştırarak, bu alanda kırılması güç bir rekora imza atan efsanevi teknik adam, Şampiyonlar Ligi’ndeki bariz üstünlüğünü ise sekiz yıllık ayrılığa rağmen kimselere kaptırmıyor.

Mourinho, Guardiola ve Ancelotti’ye fark attı

2013 yılından beri yaklaşık sekiz yıldır hiçbir kulübü çalıştırmayan Ferguson, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısını hiçbir teknik adama kaptırmıyor. Bu alanda Ancelotti, Mourinho ve Arsene Wenger gibi popüler antrenörlerin hepsi, Alex Ferguson'ın başarısından çok uzakta bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde en fazla galibiyet elde eden teknik direktörlerin listesi ise şöyle:

1) Alex Ferguson 102

2) Carlo Ancelotti 89

3) Arsene Wenger 86

4) Pep Guardiola 81

5) Jose Mourinho 81

Manchester United şampiyonluğu unuttu

Sir Alex Ferguson Manchester United’ın başındayken, 27 yılda 13 kez Premier Lig zaferine ulaşmıştı. Kırmızı Şeytanlar ile olan 27 yıllık kariyerine ise 31 kupa sığdırmayı başararak, adını altın harflerle Old Trafford’a yazdırdı. Son olarak, Alex Ferguson’un emekliye ayrıldığı yılda şampiyonluk kazanan Manchester ekibi, 2013 yılından bu yana Premier Lig zaferine ulaşamadı.

İskoç futbol adamı, sadece Premier Lig’de değil, Şampiyonlar Ligi ve diğer kategorilerde de zaferler elde etmiş bir kariyere sahip. 13 Premier Lig başarısının yanında, iki kez Şampiyonlar Ligi, beş kez FA Cup, sekiz kez FA Community Shield, bir kez UEFA Kupa Galipleri Kupası, iki kez Kıtalararası Kupa ve bir kez de UEFA Süper Kupa gibi zaferleri bulunuyor.

Öte yandan Sir Alex Ferguson, 2014 yılında Harvard Üniversitesi ile uzun süreli anlaşmaya vararak, “Eğlence, Medya ve Spor İşletmesi” alanında okutmanlık yapmayı kabul etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler