Formula 1 Haberleri | Suudi Arabistan GP'de Lewis Hamilton, Q1'de elendi

Orhan Gülek
26.03.2022 - 20:56 | Son Güncellenme: 26.03.2022 - 21:27

Formula 1 haberleri... Suudi Arabistan GP öncesi düzenlenen sıralama turunda Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 2017 Brezilya GP'den bu yana ilk kez Q1'de elendi.

Formula 1 Haberleri | Suudi Arabistan GP'de Lewis Hamilton, Q1'de elendi

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Suudi Arabistan Grand Prix'sinde büyük heyecana sahne olan sıralama turlarında Lewis Hamilton şoku yaşanıyor. Formula 1 Suudi Arabistan GP sıralama turlarında 16. sırayı alan Lewis Hamilton, Q1'de elendi.

"Eve gitmek için sabırsızlanıyorum"

Suudi Arabistan GP Sıralama turu Q1'de elenen Hamilton, son olarak 2017 Brezilya GP'de bu duyguyu yaşamıştı. Elenmesi sonrası açıklamalarda bulunan Hamilton "Yarın araçtaki her şeyi değiştirerek pit yolundan başlayabiliriz. Aslında bakarsanız bir an önce eve gitmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

Hamilton, yeni aracıyla sorun yaşıyor

Mercedes, 2022 Barcelona testlerinde ortaya çıkan ve tüm takımların üç aşağı beş yukarı üstesinden gelmek durumunda kaldığı dalgalanma sorunundan en çok etkilenen takımlardan birisi oldu.

Mercedes'in 2022 aracı W13, Bahreyn'den sonra Suudi Arabistan'da da pek iyi bir görünüm vermedi ve araç, Ferrari F1-75 ile Red Bull RB18'in net şekilde gerisinde kaldı.

Lewis Hamilton'a ‘Sir’ unvanı verildi

Öte yandan Formula 1’de geçtiğimiz günlerde sezonun son yarışında ikinci olarak sezonu Hollandalı pilot Max Verstappen'in ardından ikinci sırada tamamlayan İngiliz pilot Lewis Hamilton'a yıl sonunda şövalyelik unvanı verilmişti. Ödül törenine annesiyle katılan Lewis Hamilton Birleşik Krallık’ta, Sir Jack Brabham (1978) ve Sir Jackie Stewart'ın (2001) ardından Şövalyelik Unvanı alan üçüncü F1 dünya şampiyonu olarak tarihe geçti.

Senin için hazırladığımız haberler