Sırbistan, Arnavutluk'a geldi

07.10.2015 - 23:42 | Son Güncellenme: 08.10.2015 - 00:02

Sırbistan A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde yarın oynanacak Arnavutluk maçı için Tiran'a geldi.

Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı'na ulaşan kafile, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında kalacakları otele hareket etti. Şehir merkezindeki otele kadar çok sayıda polis aracı, kafileyi taşıyan otobüse eşlik etti.

Arnavutluk İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "yüksek riskli" olarak nitelendirilen maçta 2 bin 300 emniyet mensubunun görevlendirileceği ayrıca bazı caddelerin trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Sırbistan A Milli Takım Teknik Direktörü Radovan Curcic, düzenlediği basın toplantısında, Arnavutluk'un güçlü bir takım olduğunu belirterek, rakiplerinin 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde iyi bir iş başardıklarını söyledi.

Takım kaptanı Branislav İvanovic de Arnavutluk'a futbol oynamak için geldiklerini belirterek, "Ne kadar güçlü olduğumuzu göstermemiz gerekiyor" dedi.

Havalimanından otele gelirken otobüslerine birkaç taş atıldığını söyleyen İvanovic, şans eseri hiç kimsenin yaralanmadığını kaydetti.

Sırbistan Futbol Federasyonu Sözcüsü Aleksandar Boskovic de otobüslerinin taşlandığına dair olayı UEFA'ya bildirdiklerini ifade etti.

"Önemli bir maça çıkıyoruz"
Arnavutluk Milli Takımı Teknik Direktörü Gianni De Biasi ise milli takımının hazırlıklarını sürdürdüğü Durres kentinde basın toplantısı düzenledi.

Yarın önemli bir maça çıkacaklarını söyleyen Biasi,  Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynayan futbolculardan kurulu bir takıma mücadele edeceklerini ve bu sebeple de zorlu bir maça çıkacaklarını dile getirdi.

Takım kaptanı Lorik Cana ise Arnavutluk'un bir rüyayı gerçekleştirmek üzere olduğunu kaydederek, Sırbistan maçının da diğer maçlardan farksız olduğunu, rakiplerine saygı göstereceklerini kaydetti.

Elbasan şehrindeki Elbasan Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak maça, Sırp taraftarların alınmayacağı açıklanmıştı.

İki takım arasında geçen yıl 14 Ekim'de Belgrad'ta oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında, üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin yer aldığı ve "Büyük Arnavutluk''u simgeleyen bayrağın insansız hava aracıyla sahaya bırakılmasının ardından olaylar çıkmıştı.

Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş ve maçı tatil etmişti. 

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), maçla ilgili nihai kararında Sırbistan'ı hükmen mağlup ilan etmiş ayrıca Sırbistan'a 3 puan silme, 2 maç seyircisiz oynama ve 100 bin avro para cezası vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler