Sırbistan taraftarı, Arnavutluk maçında yok..

01.10.2015 - 16:29 | Son Güncellenme: 01.10.2015 - 16:29

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Arnavutluk'un Sırbistan'ı konuk edeceği karşılaşmada konuk takım taraftarları olmayacak.

Arnavutluk Futbol Federasyonu Genel Sekreteri İlir Shulku, 8 Ekim'de Arnavutluk'un Elbasan kentinde oynanacak mücadeleye, güvenlik gerekçesiyle Sırbistan taraftarının alınmayacağını açıkladı.

İki ülke yetkililerinin aldığı karar doğrultusunda, konuk takım taraftarlarından sadece 70 kişilik bir öğrenci grubunun stada girişine izin verileceğini belirten Shulku, Makedonya ve Kosova'da yaşayan Arnavut bazı taraftar gruplarının da stada alınmayacağını söyledi.

Maçta herhangi bir olay yaşanmaması için federasyon ile emniyet yetkilileri arasında görüşme yapıldığı ve stat girişlerde tüm taraftarların kimlik bilgilerinin emniyet yetkililerine verileceği bildirildi.

İki takım arasında geçen yıl 14 Ekim'de Belgrad'ta oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında, üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin yer aldığı ve "Büyük Arnavutluk''u simgeleyen bayrağın sahaya bırakılmasının ardından olaylar çıkmıştı. Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş ve maçı tatil etmişti. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), maçla ilgili nihai kararında Sırbistan'ı hükmen mağlup ilan etmiş, 3 puanını silerek iki maç seyircisiz oynama ve 100 bin avro para cezası vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler