Şirketindeki yolsuzluk Sampdoria Başkanı'nı koltuğundan etti

06.12.2021 - 16:39 | Son Güncellenme: 06.12.2021 - 18:46

İtalya Ligi Serie A takımlarından Sampdoria'nın başkanı Massimo Ferrero, mali suçlar nedeniyle gözaltına alınınca görevini bıraktı. Detaylar haberimizde...

Şirketindeki yolsuzluk Sampdoria Başkanı'nı koltuğundan etti

AJANSSPOR-HABER

İtalyan futbolundaki yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Serie A kulüplerinden Sampdoria'nın kulüp başkanı Massimo Ferrero, kendi şirketlerindeki mali suçlar ve bunların iflasıyla alakalı gözaltına alınarak, cezaevine kondu.

Sampdoria Başkanı cezaevinde

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Kalabriya Bölgesi'ndeki Paola Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, yürüttüğü soruşturma kapsamında Ferrero, mali polis ekiplerince gözaltına alındı. Ünlü iş insanının bu sabah gözaltına alındığı Milano'da San Vittore cezaevine götürüldüğü ayrıca Ferrero'nun Roma'daki ikametinde de mali polis ekiplerince aramalar yapıldığı bildirildi.

Sampdoria kulübüyle ilgisi yok

Massimo Ferrero dışında aralarında kızı ve ailesinden başka kişilerin de olduğu 5 kişinin ev hapsine alındığı belirtildi. Başkanın avukatı Giuseppina Tenga, basına yaptığı açıklamada, soruşturmanın Ferrero'nun Kalabriya merkezli şirketlerinin iflasıyla ilgili olduğunu belirterek, Sampdoria kulübüyle ilgisi olmadığının altını çizdi.

Görevini bırakmak zorunda kaldı

Cenova kentinin takımlarından Sampdoria'nın başkanı Ferrero, dün akşam takımının, ligin 16. haftasında Lazio'ya sahasında 3-1 yenildiği maçı da tribünden takip etmişti. Bu gelişmenin ardından Massimo Ferrero'nun Sampdoria Başkanlığı'ndan istifa etttiği açıklandı. 

İlgini Çekebilir
Juventus'u bekleyen büyük tehlike! Küme düşme...
Habere Git

Juventus'un başı dertte

Mali işlemlerde usulsüzlük yaptığı gerekçesi ile soruşturma altında olan İtalyan futbolunun devi Juventus da çok ciddi cezalarla karşı karşıya. Torino Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği talimat doğrultusunda mali polis, siyah-beyazlı kulübün ofislerinde aramalar yapmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler