Şırnak'ta Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasına Adım Adım!

Orhan Gülek
12.05.2022 - 22:12 | Son Güncellenme: 12.05.2022 - 22:21

Şırnak'ta 16-22 Mayıs'ta düzenlenecek olan "2022 Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası"nın hazırlıklarında son aşamaya gelindi. İşte tüm detaylar...

Şırnak'ta Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasına Adım Adım!

AJANSSPOR - AJANSSPOR

Şırnak'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Tenis Federasyonu, Valilik, Belediye ve Şırnak Üniversitesi koordinasyon ve iş birliği ile 16-22 Mayıs'ta düzenlenecek olan "Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası" için hazırlıklar devam ediyor.

Şırnak'ta uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmanın heyecanı yaşanıyor

Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Üniversitesi yerleşkesindeki 2'si yeni yapılan toplam 6 kortta yapılacak müsabakalar için yapılan çalışmaları inceledi, ilgililerden bilgi aldı. Vali Pehlivan, geçen yıl ulusal turnuvanın ardından bu yıl uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

 

10 ülkeden 100 sporcu ağırlanacak

Turnuva için hazırlıkların tamamlama aşamasına geldiğini ifade eden Pehlivan,"Şırnak Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan tesislerimizde 10 ülkeden 100 sporcuyu ağırlayacağız. Herkesi Şırnak'ta buluşmaya davet ediyorum" dedi.

Turnuva için hummalı bir hazırlık çalışmasının yapıldığını aktaran Pehlivan, şunları söyledi:

İlgini Çekebilir
Cudi'de silah sesinin yerini raket sesi alıyor!
Habere Git

"Bütün kortlarımız hazır"

"Özellikle yurt dışından gelecek misafirlerimiz seyahatlerine başladılar. Yarından itibaren ilimizde olacaklar. Federasyon yetkilileri de gelip hem bu sahalarla tespitlerini hem de organizasyonlarla ilgili son kontrolleri gerçekleştirecekler. Uluslararası bir organizasyon yapabilmek için belli sayıda kortlarınız olması gerekiyor. En az 6 kort lazım. Bunlardan ikisi kapalı olması gerekiyor. Bütün kortlarımız hazır. Şu anda son rötuşlar yapılıyor."

19 Mayıs dolayısıyla sanatsal faaliyetler düzenlenecek

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası dolayısıyla turnuvanın yanı sıra Gençlik Festivali'ni planladıklarını ifade eden Pehlivan, gündüz müsabakaların geceleri de sanatsal faaliyetlerin olacağını söyledi.

Kentte spor ve kültürel alanda etkinlik ve faaliyetlerin artarak devam edeceğini dile getiren Pehlivan, "Şu an Cudi Dağı eteklerindeyiz ve turnuvanın ismi de Cudi Cup ile adeta marka haline geliyor" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler