"Sistem Galatasaray'ı güvenli hale getirdi"

06.03.2020 - 16:15 | Son Güncellenme: 06.03.2020 - 16:22

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, deplasmanda Sivasspor'un konuğu olacak. Sarı-Kırmızılı takımın kritik deplasmanını deneyimli teknik Suat Kaya, Radyospor'a değerlendirdi.

"Sistem Galatasaray'ı güvenli hale getirdi"

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, Süper Lig'de 25. hafta maçında deplasmanda Sivasspor'un konuğu olacak. Şampiyonluk yarışındaki iki takımı karşı karşıya getirecek kritik mücadele öncesi uzun yıllar Galatasaray forması giyen Suat Kaya, Radyospor'a değerlendirmelerde bulundu.

9 maçta daha forma giymesi halinde Suat Kaya'yı geride bırakacak olan Muslera'yı değerlendiren deneyimli teknik adam, "İnşallah Fernando Muslera benden daha fazla forma giyer. Galatasaray'ın kalesini başarıyla koruyor. Bu durum bütün Galatasaraylılar gibi beni de mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Taffarel ile Muslera hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaya, "Taffarel ile Muslera arasında kıyas yapmak istemiyorum. Taffarel de onun hocası şimdi. Biz hiç kaleye bakmazdık, ona çok güvenirdik. Taffarel hiçbir zaman işin artistik kısmına kaçmazdı. İyi yer tutardı. Biz Milan maçı oynadık. Sıkıntı duyduğumuz ve baskı yediğimiz bir maçtı. Ayakları çok iyiydi Taffarel'in ve 60 metreye nokta pas atardı. Muslera karşı karşıya çok zor gol yiyen, ayakları çok iyi olan ve özgüveni yüksek bir kaleci. Muslera ve Galatasaray'ın defansı hanesine artı yazdırdı. 8'de 8 galibiyet. Kim hata yapacak, kim az hasarla kurtulacak? Sanırım sonuna kadar böyle devam edecek gibi." sözlerini kullandı.

"Fenerbahçe maçındaki gibi oynayacak"

Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Suat Kaya, "Fatih hoca sistemini bozmuyor. Sistem içinde oyuncularını değiştiriyor. Formda olan adam kenarda oturup oyuna sonradan girince aynı verimi sağlıyor. Fenerbahçe maçında olduğu gibi Galatasaray, Sivas'ta da aynısını yapmak isteyecek. Sivasspor maçına Galatasaray, Fenerbahçe maçına çıktığı gibi yapacak" ifadelerini kullandı.

Emre Akbaba'nın yedek kalmasını değerlendiren deneyimli teknik adam Suat Kaya, "Bu sistem sonucu alana kadar Galatasaray'ı güvenli hale getiriyor. 8 maçta bu tuttu. Geriden gelenlerle de formda olduğunu gösterdi. En formda isim kenarda oturuyor ama sorun olmuyor çünkü Galatasaray sonuç alıyor" dedi.

Lemina 2 kişilik oynuyor mu sorusuna cevap veren Kaya, "Hayır sadece ben 2 kişilik oynarım" (Gülerek) ifadelerini kullandı.

Suat Kaya'nın diğer açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray'ın geriye dönüşleri çok kuvvetli. Kontra atağa yakalanacaklarını sanmıyorum. Mert Hakan Yandaş'ı Menemenspor'dayken alıp Sivas'a gönderdim. Üstüne koya koya ilerliyor, tıpkı Emre Kılınç gibi. Yatabare çok önemli bir oyuncu. Son vuruşu da yapilen biri. Sivasspor'un hücum attı etkili. Çetin bir karşılaşma izleyeceğiz. Hava ve zeminin çok güzel olacağı söyleniyor. İki takımın da hücum hattı ve savunması çok iyi. Bizleri iyi bir maç bekliyor.

Galatasaray, Marcao'yu satacak mı?

Galatasaray'ın transferiyle fazla ilgilenmiyorum. Marcao'nun Galatasaray'da gelişim gösterdiğini düşünüyorum. Luyindama ile çok iyi bir ikiliydi. İkisi de çok kuvvetli. O da iyileşecek. Galatasaray, Marcao'yu satar mı, bilmiyorum. Formları iyiye doğru gidiyor.

"Fatih Terim, orta sahanın hücum katkısına bayılır"

Seri'nin %100 katkı sağladığı konusunda emin değilim. Fatih hocanın en sevdiği şey orta sahadan ileri yapılan katkıdır. Ne kadar defansif olsam da 12 gol katkısı yapardım her sezon. Fatih hoca buna bayılır.

Şampiyonluk yarışında hangi takım önde?

Fatih hocanın istekleri yerine getirildi. Ocak ayında yapılabilecekler yapıldı. Son 2 sezonunun şampiyonundan bahsediyoruz. Şu anda en büyük adaylardan biri. Şampiyonluğa oynayan diğer takımlar da gurur verici. Avantajlı durumda olanlar var. Trabzonspor'un eksik maçı var. Bu hafta Sivasspor ile karşılaşacak Galatasaray. 5 maç sonra yine konuşuruz. (Gülerek)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler