Okan Buruk'tan Sivasspor Maçı Yorumu! "Ver Golü, Beni Zan Altında Bırakıyorsun"

Burak Alaca
09.06.2023 - 23:06 | Son Güncellenme: 10.06.2023 - 00:18

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sivasspor maçında verilmeyen gol, Beşiktaş'ın puan sildirme talebi ve Fenerbahçe'nin açıklamaları hakkında konuştu.

Okan Buruk'tan Sivasspor Maçı Yorumu! "Ver Golü, Beni Zan Altında Bırakıyorsun"

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'i şampiyonluk ile noktalayan Galatasaray'ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk, TRT Spor ekranlarında Galatasaray'a dair merak edilen önemli konuları yorumladı.

Okan Buruk'tan final yorumu

Şampiyonlar Ligi finalinde oynanacak Mancehster City-Inter maçı için tahminlerini paylaşan Buruk "İtalya futbolu değişim geçiriyor. Geçmişte herkesin gözüne sıkıcı geliyordu fakat ciddi bir gelişim söz konusu. Favori elbette Manchester City, oldukça formdalar. Teknik direktör farkı çok bariz. Oyunu değiştiren bir teknik adam Pep Guardiola." ifadelerini kullandı.

"Bir gün Galatasaray'ın hocası olacağımı biliyordum"

"Bir gün Galatasaray hocası olacağımı biliyordum ama doğru zamanda doğru insanlarla olmasını umuyordum. Dursun başkan ve Erden Timur ile çok fazla konuda mutabık olduk. Bu takıma bir değişim lazımdı. Planlarımızı da büyük bir değişim üzerine kurmuştuk."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Galatasaray'a: "Müzemizde haram kupa yok"
Habere Git

"Torrent döneminde takım top ayağında oynayamıyordu"

Galatasaray'ın Domenic Torrent döneminde sahaya koyduğu futbol anlayışının Türk futbolunda başarıyı getiremeyeceğine vurgu yapan teknik direktör "Torrent varken takım, topu bekleyerek oynayabiliyordu ancak top ayağında oynarken yaratıcılık anlamında büyük problem yaşıyordu. Türkiye'de tüm rakipler bekleyen taraf olduğu için bunu değiştirmemiz gerekiyordu. Bu kadronun kurulmasında herkesin çok ciddi emeği oldu." dedi.

"Galatasaray mayıs ayı geleneğini sürdürdü"

Rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın performanslarının başka bir sezonda şampiyonluk için yeterli olacağını savunan Okan Buruk "Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yakaladığı puanlar aslında şampiyonluk açısından yeterli puanlardı. Ancak yine Galatasaray, mayıs ayı geleneğini sürdürdü. Rakiplerimizin hakkını teslim etmek istiyorum. Hem Fenerbahçe'nin hem Beşiktaş'ın başarısız olduğunu düşünmüyorum çünkü şampiyonluk puanlarını topladılar. Biz olağanüstü bir seviyeye ulaştığımız için şampiyonluk ipini göğüsledik." dedi.

"Teknik adamın Galatasaray'da başarısız olup kalması zor"

Büyük camilarda teknik direktörlerin koltuklarının başarıyla doğru orantılı olduğunu belirten Okan Buruk "Teknik adamların bavulları her zaman hazır durur. Bu benim son maçım olabilir mi düşüncesi hep aklınızın bir köşesinde bulunuyor. Çalıştığınız kulüp Galatasaray, başarısızlık durumunda bir teknik adamın burada kalması çok zor" dedi.

İlgini Çekebilir
İşte Galatasaray'ın ilgilendiği genç kaleci!
Habere Git

"Muslera ile tabii ki devam edeceğiz"

Kaleyi önümüzdeki sezonda da Fernando Muslara emanet edeceklerini söyleyen Okan Buruk "Kaleci konusuna ilerleyen günlerde karar vereceğiz. Muslera'nın yanında kimin olacağına bakacağız. Onunla tabii ki yola devam edeceğiz. Onun yanına kimi alacağımıza karar vereceğiz. Okan Koçuk'un sözleşmesi bitti, onunla ilgili de bir karar vereceğiz." dedi.

"Torreira, Nelsson ve Boey'e ilgi var"

Gelecek sezon takımdan ayrılması muhtemel oyuncuların yerini doldurma konusunda endişeli olduğunu belirten Galatasaray Teknik Direktörü "Benim en büyük korkum elimizdeki oyunculardan ilerleyen dönemde faydalanamamak. Bazen giden oyuncunun yerine gelen oyuncu aynı düzeyde katkı  veremiyor. Torreira'ya, Nelsson'a, Boey'e Avrupa'dan ciddi ilgi var." ifadelerini kullandı. 

"Beni de zan altında bırakıyorsun"

Sezon içinde kendi lehlerine çıkan VAR kararlarını da eleştiren Buruk "Düz mantıkla baktığınızda VAR'ın hakem hatalarını çözmesi gerekiyor. Sivas maçında rakip gol attı, ver golü. Bu sefer beni de zan altında bırakıyorsun. Maç 1-1 olsa rakip daha çok çekilecek, benim kazanma ihtimalim artacak. Bana da zarar veriyorsun bunu yaparak. Bir de maçın 50. dakikası daha, benim o golü çıkartma şansım zaten çok yüksek. Belki de VAR hakemlerinin kalitesini artırmak gerekiyor." dedi.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan Jesus'a: "Büyük saygısızlık"
Habere Git

"Lig bitti halen açıklamalar geliyor"

 Son günlerde gündemin ana maddesi haline gelen TFF'nin deprem sonrası uygulamasını yorumlayan Buruk "Lig bitti halen açıklamalar geliyor. Depremdeki birlikteliğimizi korumamız gerekiyor. Herkesin kendi adına haklı olduğu yerler var. Ben Gaziantep FK'yı 10 kişiyken 2-1 yendim, benim o galibiyetim neden yok sayılsın? Benim hakkımı yiyorsun bu düşünceyle. Bu felaket son 3 hafta kala da olabilirdi. O zaman baştan sonra puan durumu mu değişecekti?" dedi.

"Fenerbahçe maçı ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyor"

Bu sezon en yakın rakiplerinden bile çok daha başarılı olduklarını düşünen genç teknik adam "Lig bittiğinde açık ara puan farkıyla, rekorlar kırarak şampiyon olmuş bir Galatasaray takımı var. Son hafta Fenerbahçe'ye karşı kurduğumuz üstünlük, 1. ile 2. arasındaki bir maçın bu kadar tek taraflı geçmesi de ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler