Sivasspor, Kopenhag duvarını aşamadı

19.08.2021 - 22:15 | Son Güncellenme: 19.08.2021 - 22:52

Son dakika haberleri... UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerindeki temsilcilerimizden Sivasspor, Kopenhag'a mağlup oldu. İşte detaylar...

Sivasspor, Kopenhag duvarını aşamadı

AJANSSPOR - HABER

 

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerindeki temsilcilerimizden Sivasspor, evinde Danimarka ekibi Kopenhag'a 2-1 mağlup oldu. Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde gol sesi çıkmazken; ikinci yarıda karşılıklı gol sevinçleri yaşandı. Rıza Çalımbay'ın 'yenilmez' Sivas'ı, Kopenhag'a çözüm üretemedi. Yiğido, Avrupa'daki serüvenini sürdürebilmek için 26 Ağustos'ta Parken Stadyumu'nda mücadele edecek. 

Perdeyi Diks açtı

İkinci yarıda Sivasspor kalesinde etkili olmaya başlayan Kopenhag, maçın 55. dakikasında Kevin Diks'in attığı golle durumu 1-0'a getirdi. Sivas ceza sahasında topla buluşan Diks, düzgün bir vuruşla Ali Şaşal'ı geçti. 

James, Sivas'ı maça döndürdü

Kevin Diks'in attığı golden sonra Sivasspor, Kopenhag yarı alanındaki etkisini arttırdı. Maçın 59. dakikasında Uğur Çiftçi'nin açtığı ortada topla buluşan Leke James, önce kafa vuruşu yaptı ancak top rakip takım savunmasından döndü. Top bir daha James'in önüne düşünce hiç bekletmeden bir vuruş daha yaptı ve skoru 1-1'e getirdi.

Eşitlik uzun sürmedi

Leke James'in gol sevinci Sivas tribünlerinde devam ederken Kopenhag tarafı, hızlı bir santrayla Sivas yarı sahasına girdi. Leke'nin golünden sadece 1 dakika sonra bu kez Jens Stage sahneye çıktı. Böylece, Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, 1-1'lik eşitliği koruyamamış oldu. 

Yiğido'nun yenilmezlik serisi kırıldı

UEFA'nın yeni organizasyonu Avrupa Konferans Ligi'ne elemelerden katılan Sivasspor, 2. turda Moldova'dan Petrocub'u, 3. turda Gürcistan'dan Dinamo Batumi'yi elemişti. Petrocub'u iki maçta mağlup eden temsilcimiz, Batumi'yi de bir maçta yenip, bir maçta berabere kalmıştı. Bu platformda şimdiye dek 5 maça çıkan Yiğido, ilk yenilgisini evinde Kopenhag'a karşı aldı. Kopenhag, Stage ve Diks'in attığı gollerle Sivas deplasmanında son derece kritik bir avantaj elde etti. 

Senin için hazırladığımız haberler