Sivasspor resmi açıklama! Alper Potuk, Oğuzhan ve Khalili...

07.01.2020 - 17:34 | Son Güncellenme: 07.01.2020 - 17:38

Sivasspor resmi açıklama! Alper Potuk, Oğuzhan ve Khalili...

Süper Lig’in ilk yarısını zirvede tamamlayan Demir Grup Sivasspor’un Başkan Vekili Erdal Sarılar, transfer çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Alper Potuk ve Oğuzhan Özyakup Sivasspor’a transfer olacak mı? Khalili transferi sonuçlandı mı? Sivasspor kaç transfer daha yapacak? Erdal Sorular, Radyospor’da açıkladı.

Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar’ın açıklamaları şöyle:

Erdal Sarılar: ”Yukarıda Allah var, böyle bir başarı beklemiyorduk”

Böyle bir başarı beklemiyorduk. Gerçekçi olmak lazım. Hoca bize, ‘İlk 5 için oynarız’ dedi. Hoca ile anlaşmadan transfer görüşmeleri bile yapmadık. Rıza Hoca 1-2 kulüple de görüşüyordu. Biz beklentimizi anlattık. ‘Transferi sen yap’ dedik. Hoca ile anlaştık. Yukarıda Allah var, böyle bir başarı da beklemiyorduk. Ama Rıza Çalımbay’a her zaman güveniyorduk. Daha önce de bizi alt sıralardan aldı ve yukarılara taşıdı. 2010-11 sezonunda teklifler aldı ama gitmedi. Ayrılmamız bile güzel bir şekilde oldu. İnşallah ikinci yarıyı da iyi bir sonuçla bitiririz.

Erdal Sarılar: ”Şampiyonluk kelimesini stres yaratmasın diye ağzıma almak istemiyorum”

Ben şampiyonluk kelimesini ağzıma almak istemiyorum. Neden? Çünkü stres yaratıyor. Mesela; Liverpool puan farkını açmıştı. Klopp dahi futbolcusunu strese sokmak istemiyor. Milli piyango alırken bile herkes büyük ödülü düşünüyor, amortiyi düşünmüyor. Biz kadromuzu bozmadık. Bunun da açıklamasını yaptık. Teklif de gelmedi.

Emre Kılınç ve Mert Hakan konusunda bir değişiklik var mı?

Sene başında Emre Kılınç için Beşiktaş’tan teklif geldi. Biz şu an transfere kapalıyız. 10 milyon Euro verseler de vermeyiz dedik. Kimse de artık talip olmuyor. Ben futbolcumuzla 2 defa konuştum. Ne menajerimizin sözü var, ne de öyle bir anlaşma var diyor futbolcularımız. Hem Emre Kılınç hem de Mert Hakan karakterli çocuklar. Transferde durum bu. Biz maç maç gitmek ve futbolcularımızın sahaya konsantre olmalarını istiyoruz. Çocukları da sıkmak istemiyoruz. Görevlerini aslanlar gibi yapıyorlar.

Sivasspor kaç transfer yapacak?

İnsanlar bizim kaybetmemizi bekleyebilir. Bazıları bu konuda beklenti içinde. Bu doğaldır. 3 tane transfer yapmak ve kadro derinliği yaratmak istiyoruz. Defans, orta saha ve kanata alternatif bulmak istiyoruz. Bu yönde de görüşmelerimiz var.

Kasımpaşa’da oynayan Khalili ile anlaşıldı mı?

Khalili konusunda menajeriyle ben görüştüm. Anlaştık gibi. Ama futbolcu İsveç’e gideceğim gibi bir hava yarattı. Görüşme sonra tıkandı. Biz başka bir düşüncesi, planı varsa futbolcuya talip olmayız. Dosya kapandı mı? Yarı yarıya diyebilirim. Kapıyı tam kapatmadık. 2-3 gün içinde belli olur.

“Vukovic ve Fejsa haberleri gerçeği yansıtmıyor”

Vukovic bizim gündemimizde değil. Hocanın da listesinde değil diyebilirim. Fejsa da yine gündemimizde olmayan bir futbolcu. Hocanın bir listesi var ama bu isimler yok. Çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Stoper, 8 numara ve kanatta serbest oynayan bir oyuncu istiyor hocamız. Acil bir ihtiyacımız yok. En azından alternatif arıyoruz. Diğer takımlar gibi acil durumumuz yok.

Alper Potuk ve Oğuzhan Özyakup gündemimizde yok

Alper Potuk konusuna girmek istemiyorum. Gündemimizde değil diyebilirim. Yine Oğuzhan Özyakup da gündemimizde değil.

Senin için hazırladığımız haberler