Sivasspor Beşiktaş'a minnettar!

02.10.2020 - 00:07 | Son Güncellenme: 02.10.2020 - 10:49

Son dakika spor haberleri! Sivasspor'da Avrupa Ligi piyangosu! Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nden elenmesi sonrası Sivasspor, yayın gelirlerinin tümünün sahibi oldu. Peki Sivasspor UEFA Avrupa Ligi'nden ne kadar kazanacak? İşte o gelir...

Sivasspor Beşiktaş'a minnettar!

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nden elenmesi ülke puanı açısından büyük bir handikap yaratırken, doğrudan gruplardan mücadeleye girecek olan Demir Grup Sivasspor, maddi olarak bu durumdan istemese de kazançlı çıktı.

4. olunca üzüldü ama

Uzun süre şampiyonluk mücadelesi verdiği ligde Beşiktaş'ın da arkasında kalan Sivasspor, geçen sezonu 4. bitirebildi.

Trabzonspor'un Avrupa'dan men cezası alması nedeniyle Sivas, lig 3.'süne geçen Şampiyonlar Ligi ön eleme biletini kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı.

Ancak gelinen noktada Sivas, aksi bir duygu içinde. Çünkü üç takımımızın elenmesiyle Avrupa Ligi yayın havuzundaki tüm parayı tek başına alma şansı buldu.

Sivasspor, gruplardan çıkamasa bile yaklaşık 10 milyon Euro'luk bir garanti gelire şimdiden sahip oldu.

Başakşehir de en az 30 milyon kazanacak

2020/21 sezonunda Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Medipol Başakşehir de ve en az 30 milyon Euro geliri kasasına koyacak.

Temsilcilerimiz Avrupa'da kazandıkları maçlardan ve üst tura çıkmaları halinde bu gelirler artacak. Galatasaray geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nden 31 milyon Euro kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler