Hakan Arslan, Sivasspor'dan ayrıldı!

Ali Bozkurt
28.06.2024 - 16:41 | Son Güncellenme: 28.06.2024 - 19:03

Trendyol Süper Li̇g eki̇pleri̇nden EMS Yapı Si̇vasspor’un orta sahası Hakan Arslan, kırmızı-beyazlı kulüpten ayrıldığını duyurdu. Detaylar...

Hakan Arslan, Sivasspor'dan ayrıldı!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un orta saha oyuncusu Hakan Arslan, kırmızı-beyazlı kulüpten ayrıldığını açıkladı. Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Sivasspor'a veda etti. Detaylar...

''En fazla maça çıkan oyuncu...''

2013 yılında Si̇vasspor’a transfer olan ve kaptanlığa kadar yükselen 35 yaşındaki̇ orta saha, yaptığı yazılı açıklamada, “Si̇vassspor’da 1 kez Türki̇ye Kupası şampi̇yonluğu, 4 kez Avrupa Kupaları heyecanı, 1 kez Türki̇ye Kupası gol krallığı, 1 kez 1. Li̇g şampi̇yonluğu yaşarken, 365 maçla bu forma altında en fazla maça çıkan oyuncu olmayı başardım” i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.

Kırgın ayrıldı

Çocuklarının bi̇le kendi̇leri̇ni̇ Si̇vaslı olarak tanıttığını vurgulayan Hakan Arslan, “Burada geçi̇rdi̇ği̇m her anı gururla hatırlayacağım. Si̇vasspor beni̇m i̇çi̇n sadece futbol kari̇yeri̇ deği̇l, aynı zamanda ai̇di̇yet ve tutku meselesi̇ oldu. Sezon sonunda beni̇m hi̇çbi̇r şeki̇lde fi̇kri̇m alınmadan ‘Hakan Arslan, sezonu sonu futbolu bırakarak tekni̇k heyete katılacak’ açıklamasi yapıldı. Bu basi̇retsi̇z açıklamaları yapan ve beni̇m kadar Si̇vasspor’a hi̇zmeti̇ bulunmayan yöneti̇ci̇leri̇n beni̇m kari̇yeri̇m hakkında yapmış olduğu açıklamaları şaşkınlıkla taki̇p etti̇m” dedi̇.

Hakan Arslan, Sivasspor'a hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ve bu kulüpte oynamaktan her zaman gurur duyduğunu aktararak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Taraftarlarımıza, beni bu büyük camiaya kazandıran Rıza Çalımbay hocama, eski başkan vekilimiz her zaman bizlere abilik yapan Erdal Sarılar'a, kulüp personeline, Sivas ve spor medyasına, beraber forma terlettiğim tüm takım arkadaşlarıma, teşekkür etmek istiyorum. Onlarla birlikte oynamak, benim için unutulmaz bir deneyim oldu ve onlarla paylaştığım her zafer için kendilerine minnettarım. Yeni maceraya yelken açarken, Sivasspor'a daima en iyi dileklerimi gönderiyorum. Bu kulübün ve taraftarlarının her zaman kalbimde özel bir yeri olacak. Ancak futbolculuk kariyerimde yeni bir döneme başlama zamanı geldi. Futbol kariyerime bu yeni aşamada, yeni bir takımda ve yeni bir ortamda devam etme kararı aldım. Son olarak, Sivaslı Hakan Arslan olarak anıldığım bu şehirde, Sivasspor'a olan sevgim ve bağlılığım sonsuzdur. Kulübümün başarısı için bir Yiğido olarak daima destekçisi olacağım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum."

50 gol 15 asist

Si̇vasspor formasıyla 365 maçta sahada yer alan tecrübeli̇ oyuncu, takımına 50 gol ve 15 asi̇stli̇k katkı sağladı.

Sivasspor'dan açıklama

 

Hakan Arslan’ın Açıklamalarına İstinaden

 

Sivasspor’umuzda 11 sezon futbol hayatını sürdürmüş olan Hakan Arslan, bugün yaptığı açıklama ile kulübümüze veda etmiştir.

 

Geçtiğimiz sezonun başında Teknik Direktör Servet Çetin’in takımda istemediği Hakan Arslan’a, Başkanımız Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulumuz arkasında durarak kulübümüzde kalması sağlanmıştır.

 

15 Eylül 2023 tarihinde transfer komitemizi arayan Hakan Arslan, “Bana çok büyük rakamla transfer teklifinde bulundular.” diyerek takımımızdan gitmek istediğini söylemiştir. Yönetim kurulumuz yaptığı değerlendirme neticesinde oyuncunun takımda kalması yönünde karar bildirmiştir.

 

Bir röportaj esnasında gazetecinin, “Ziya Erdal ve Hakan Arslan önümüzdeki sezon takımda kalacak mı, sezon sonunda futbolu bırakacak mı?” sorusuna Basın Sözcümüz Gökhan Karagöl, “İki oyuncu da bizim kıymetlimiz ve evladımız” diyerek cevaplamıştır. Ancak farklı sosyal medya platformlarında, ‘Hakan Arslan sezon sonu futbolu bırakıyor’ paylaşımları yapılmış bu durumun asılsız olduğu yönetim kurulumuz tarafından kendine söylenmiştir.

 

Buna rağmen sosyal medyada çıkan asılsız haberleri referans göstererek talihsiz bir veda açıklaması yapan Hakan Arslan’a Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim” düsturunu hatırlatır bundan sonra ki futbol hayatında kendine başarılar dileriz.

Senin için hazırladığımız haberler