Sivasspor'da Erdal Sarılar'dan Rıza Çalımbay, Dia Saba, Uğur Çiftçi Transferi Açıklaması

Orhan Gülek
13.01.2023 - 15:20 | Son Güncellenme: 13.01.2023 - 15:42

Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, Rıza Çalımbay'ın durumu, Dia Saba'nın ayrılışı ve Galatasaray'a transferi gündemde olan Uğur Çiftçi hakkında açıklamada bulundu.

Sivasspor'da Erdal Sarılar'dan Rıza Çalımbay, Dia Saba, Uğur Çiftçi Transferi Açıklaması

Nazım TÜRKNAS / AJANSSPOR

Süper Lig'de son haftaları olumsuz sonuçlarla kapatan Sivasspor, benzer kaderi paylaşan Kayserispor ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi Demir Grup Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, Galatasaray'a transferi gündemde olan Uğur Çiftçi ile takımın son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

"Kayserispor bizim kardeş kulübümüz"

İlk olarak bugün karşılaşacakları Kayserispor maçına değinen Sarılar, "Biz son 3 senedir üst üste Avrupa kupalarına katılıyoruz. Takdir edersiniz ki fazlasıyla yıprandık. Özellikle Avrupa kupaları maçları, Anadolu Kulüplerimizi oldukça yıpratıyor. Biz buna rağmen elimizden geleni yapıp, tarihi başarı kazanarak son 16 turuna kaldık. Ligde de elimizden geleni yapıp, rahatlamak istiyoruz artık. Bu akşamki maç, her iki kulüp açısından önemli. Kayserispor bizim kardeş kulübümüz. Bu akşam galibiyet almak için Kayseri'de olacağız." dedi.

Uğur Çiftçi'nin Galatasaray'a transfer durumu

Sol bek oyuncuları Uğur Çiftçi için Galatasaray ile görüştüklerini ancak transferin henüz gerçekleşmediğini ifade eden Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uğur Çiftçi transferinde kulüpler arasında bir problem yok, biz Galatasaray ile anlaştık, bellli bir miktar bonservis bedeli alacağız. Ancak, kulüplerin futbolcularla anlaşılması gerekiyor. Bizim Emre Taşdemir ile ve Galatasaray’ın da Uğur Çiftçi ile karşılıklı olarak anlaşma gerçekleşirse, transfer biter ve resmiyet kazanmış olur."

İlgini Çekebilir
G.Saray'ın listesindeydi! Sivasspor da devreye girdi...
Habere Git

"Mutlaka 10 numara ve santrafor alacağız"

Devre arasında takıma yapılacak transferlere de değinen Sarılar, "10 numara mevkine ve santrafor mevkine mutlaka transfer yapacağız, hemde çok kaliteli olacak. Almamız gerek demiyorum, kesinlikle alacağız diyorum. Paramız da yok ama yinede yapacağız, yapmak zorundayız. Sağ ve sol beklerimiz yeterli ancak Murat'ın sakatlığı uzarsa yerli bir sağ bek almayı düşünürüz. Ama şu aşamada Murat’ın sakatlığı geçmiş vaziyette. Sol bekte Ziya ve şayet anlaşırsak Emre Taşdemir yeterli olacaktır." dedi.

"Saba'nın hanımı 'ben bu şehirde durmam' dedi"

Öte yandan Sivasspor'da sergilediği harika performansla göz dolduran Saba'nın ailevi sebeplerle takımdan ayrıldığını ifade eden Sarılar, şu ifadeleri kullandı:

"Sezon başında Dia Saba ile anlaşmaya çalıştığımızda tüm görüşmeleri ben yaptım. 2 m €’dan yaptığımız pazarlıklar sonucu rakamı çok aşağılara indirdik. Çok değerli bir oyuncu olduğunu biliyorduk, kendisine ne kadar iyi olduğunu iyi biliyor, özgüveni yüksek. Şehre geldi, gezdi ama hanımı 'ben bu şehirde durmam' dedi. Saba'ya bari sen kal dedik, zorla 1 senelik imzayı attık. 

"Saba'yı olumsuz etkiledi"

Kendiside devre arasında teklif gelirse mutlaka çıkış maddesi koydurmak istediğini belirtti. Bizde mecburen taviz vermek zorunda kaldık, ayrıca bir çıkış rakamı belirledik. Her türlü yönden iyi gidiyordu aslında ama ailevi durumlar Saba'yı olumsuz etkiledi. 

İlgini Çekebilir
VAR kayıtları açıklandı, Rıza Çalımbay isyan etti! "Çok yazık..."
Habere Git

"Saba, henüz hiçbir takımla anlaşmadı"

Çok enteresandır hanımı Sivas’ta çok lüks bir mağaza olmamasından dolayı sorun çıkarttı,çocuklarının ise okulla alakalı problemleri vardı. Aile içinde huzuru kalmamıştı. Hanımı ve çocuklarının yanısıra, “burada seyirci yok, destek yok, kalamayacağım” dedi. Tabii bu da geçerli bir bahane değil bence. Dubai’den 2 m € yıllık teklif gelmiş. Ayrıca Türkiye’yi çok sevdiğini belirtti. “İstanbul'da bir kulüp olursa giderim” dedi. Kendisi ve menajerine samimi olarak sordum kulüp ismi vermedi ve henüz hiçbir takımla anlaşmadığını iletti."

"Bu durumları Rıza Hocamıza da söyledik"

Alt yapıya yönelik çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Sarılar,  "Son 4-5 yıldır çok ciddi çalışmalar yapıyoruz altyapımızla alakalı. Sonuçlarını tam almadık ama yavaş yavaş sonuçlarını gömeye başlıyoruz. Ancak altyapıdan, üst tarafa biraz daha oyuncu monte edebilirsek bizim için çok daha faydalı olacak. Anadolu kulüplerimiz için altyapıdan oyuncu çıkartmak ve oynatmak ekonomik yönden çok önemli. Bu durumları Rıza Hocamıza da söyledik. Kritik bir noktadayız. Bu anlamda çalışmalarımız var, inşallah daha iyi olur." 

"Mayıs ayında bırakacağım"

Kendisinin de sene sonu görevden ayrılacağını ifade eden Sarılar, "Bildiğiniz gibi Rıza Hocamızla 1 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Hocamızın sözleşmesi sene sonu bitecek. Bu arada bizim görevimizde Mayıs ayında bitiyor resmiyette, kongremiz var. Ben kendi adıma şöyle söyleyeyim; 27 yıldır bu kulüpteyim ve artık yenilenmesi gerekiyor. EYT’liler bile emekli oldu biliyorsunuz. Bende devam etmeyi düşünmüyorum ama Mecnun başkanımız mutlaka devam etmeli. Ondan başkası yapamaz çünkü bu görevi." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler