Sivasspor'dan Tamer Tuna ve transfer planlaması için resmi açıklama!

31.05.2018 - 15:18 | Son Güncellenme: 31.05.2018 - 15:33

Sivasspor'dan Tamer Tuna ve transfer planlaması için resmi açıklama!

Spor Toto Süper Lig’de geride bıraktığımız sezon ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken Demir Grup Sivasspor’un Genel Menajeri Oray Otyakmaz, planlamaları ve transfer politikaları hakkında konuştu. Takımdan ayrılacak futbolcuların olduğunu söyleyen ve kulübün menfaatleri doğrultusunda gerekli takviyeleri yapacaklarını anlatan Otyakmaz, Tamer Tuna ile birlikte başarılı olacaklarına inanıyor.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Oray Otyakmaz’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Tamer Tuna ile neden 1 yıllık sözleşme yapıldı?

Tamer Tuna ile neden 1 yıllık sözleşme imzaladık? Öyle gelişti. Sonuç itibarıyla sezon içinde devam ettirilebilecek bir şey. Böyle takdir edildi. Sadece kulüp değil, hocaların da böyle istekleri olabiliyor. Hem önünü görmek hem de kulübü rahatlatmak açısından oldu. Sözleşmenin süresi önemli değil. O sezon içinde uzatılabilir.

"Sivasspor olarak hatalarımızdan dersler çıkardık"

Biz, istenmedik şekilde Süper Lig’den düştük. Alt ligi görmek bazı kararları almanızda daha iyi düşünmenizi sağlıyor. Acaba nerede hata yaptık, neyi daha düzgün yapmamız gerekirdi. Bunlara çok kafa yorduk. Transferlerimizi, hareketimizi, altyapıya yatırımımızı ona göre organize ettik. Ondan çıkardığımız dersler, bizi ileride çok daha iyi geri dönüş sağlayacak. Yaptığımız her şeyi onlara göre yapıyoruz. Uzunca süre ligde kalmanın verdiği rehavet olabiliyor. Bu bazen size hatalar yaptırabiliyor. Ama gerçekten bu iş böyle değil. Matematiği farklı. Hatalarımızdan ders aldığımıza inanıyoruz. Yeni sezonda da elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Sivasspor da TL bazlı anlaşmalar yapmak istiyor

Ülkemizin ekonomik durumu aşikar. Tüm kulüplerimiz bu yönde bir politika imzalayacaktır. Sezon başındaki 1 milyon Euro ile şimdiki arasında fark var. Oyuncular bile oturduğu yerde değer kazanabiliyor. Özellikle TL bazlı anlaşmalar yapacağız. Yabancı kuralının değişebileceğini düşünüyorum. 14 yabancının 14’ünü takımlar kullanmayacaklardır. Bütün takımlar, olabildiğince az yabancıya yönelecek. Biz de öyle yapacağız. Türk sayısını arttırmak kısa günün kazancı. Ayrıca altyapı da olmazsa olmaz.

"Futbolcularımızın bize destek olacaklarına eminim"

Futbolcular şu anda tatilde. Milli maçları olanlar var. Futbolcular sezonun yorgunluğunu attıktan sonra oturup konuşacağız. Zaten hepsi iyi niyetli futbolcular. Paralarını zamanında almak için bize destek olacaklarına eminim. Oyuncularımızla tek tek konuşacağız.

Ayrılacak oyuncular ve transfer çalışmaları hakkında...

Aramızdan ayrılacak futbolcularımız var. Onların yerlerine oyuncular almak gerekiyor. 4-5 tane gidecek isim olacaktır. Takviye niteliğinde bir şeyler olacaktır. Önümüzdeki hafta bu konuya hızlı bir şekilde devam ederiz.

Sivasspor'dan Bifouma ve John Boye açıklaması

Bifouma ile yollarımız ayrıldı. Kendisine bundan sonraki futbol kariyerinde başarılar diliyoruz. Boye ile ilgili durum şudur; sözleşmesi sona erdi. Biz ona bir rakam teklif ettik, o da düşünmek için süre istedi. Top artık onda. Eğer bizim istediğimiz rakamlarda devam etmek isterse kapımız açık. Yabancı futbolcular, Euro ya da TL olarak bakmayabiliyor. Kazandıkları paraya bakıyor, biz de ona göre duruş sergilemek durumundayız.

"Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz"

Taraftarlarımız yeni sezonda çok daha başarılı olalım isteyecektir. Bu konuda taraftarlarımızın beklentileri olur. Biz de başarılı olmak istiyoruz. Bu ekonomik şartlarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yeni sezonda da bu böyle olacaktır.

Otyakmaz'dan Sivasspor taraftarlarına mesaj

Altyapıya bu sene çok iyi bir yatırım yaptık. Sivasspor’un geleceğini garanti altına almak istiyoruz. Bu da bir maliyet. Ayrıca kadromuzu korumaya, takviyeler yapmaya çalışıyoruz. Günlük başarılar önemli değil, geleceği düşünmek lazım. Şehrimiz bir futbol şehri. Taraftarlarımız kombine alsınlar, forma alsınlar, antrenman ve maçlarda bizi yalnız bırakmasınlar. Hep beraber olalım. Ben başarının geleceğine inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler