Sivasspor'un dönüş çilesi bitti! İsrail'de neler oldu?

11.12.2020 - 02:35 | Son Güncellenme: 11.12.2020 - 08:47

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Sivasspor, grubun son maçında deplasmanda Maccabi'ye mağlup oldu. Maçın ardından Sivas kafilesi İstanbul'a dönecekken İsrail'de mahsur kaldı. Sivasspor, havaalanında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. İsrail'de neler oldu? İşte yaşananlar...

Sivasspor'un dönüş çilesi bitti! İsrail'de neler oldu?

AJANSSPOR-HABER

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, grubun son maçında deplasmanda Maccabi'nin rakibi oldu. Temsilcimiz karşılaşmada 1-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti. Ancak; yenilginin ardından yaşananlar ise kriz çıkardı. Sivasspor, İsrail deplasmanında mahsur kaldı! Detaylar haberimizde...

Sivasspor, İsrail'de rehin alındı

Karşılaşmanın ardından İsrail yetkilileri Sivasspor'u adeta rehin aldı. Temsilcimiz, havaalanında mahsur kalmamak adına önceden hazırlık yapmış olsa dahi bu çabası boşa çıktı.

Sivasspor, küçük çaplı bir protesto yaptı

Yiğidolar'dan yapılan açıklamada, Sivasspor'un havalimanında mahsur kaldığı duyuruldu. Temsilcimiz, işlemlerin geciktirilmesi nedeniyle ancak; 05:30'da uçuş yapabildi.

"Kafilemize her türlü zorlu çıkartıyorlar"

Sivasspor yaptığı açıklamada, "Maccabi Tel-Aviv maçının ardından Sivas'a dönmeye hazırlanan kafilemiz havalimanında mahsur kaldı. İsrail yetkileri sistemi ve geçişleri kapatarak kafilimize her türlü zorluğu çıkartıyor" ifadelerini kullandı.

Sivasspor kafilesi geç kaldı iddialarına yanıt

Sivasspor Kulübü, İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haitat'ın Sivasspor kafilesinin uçuş saatine geç geldiği, bu nedenle Tel Aviv'deki Ben Gurion havalimanında bekletildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını da duyurdu.

Kulüpten yapılan "İsrail'de neler yaşandı" başlıklı açıklamada, Sivasspor'un, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 6. hafta maçında Maccabi Tel-Aviv ile oynadığı karşılaşmanın ardından yerel saatle 00.30'da Tel Aviv Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na giriş yaptığı aktarıldı.

Kafilenin pasaport kontrolüne geldiğinde "Sistem kapandı. Tek bir görevli ile işlemleriniz manuel olarak yapılacaktır." söylemiyle karşılaştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"43 kişilik kafilemizin tüm pasaport işlemlerini tek bir görevli yapmaya başladı. Bunun üzerine kafilemiz olaya tepki gösterince çalışanlar işlemleri daha da yavaşlattı. Tüm pasaport işlemleri bittikten sonra kafilemiz uçağa götürülmek üzere 2 ayrı havalimanı otobüsüne bindirildi. Otobüsler sadece birkaç dakikada uçağa ulaşabilecekken dakikalarca havalimanı içerisinde takımımız gezdirildi. Otobüs şoförü, aracı durdurarak bir süre bekledi ve kafilemizin sorularına cevap vermedi. Planlı yapılan tüm bu zorlukların ardından takımımız uçağa bindirildi. Uçak kalkmaya hazırlandığı anda ise bu sefer de yerel saat ile 01.30 - 05.30 arasında hava sahasının kapatıldığı söylenerek, uçuşa izin verilmedi."

Açıklamada, "Takımımızın, havaalanına geldiği ilk andan itibaren sistemli bir şekilde zaman kaybettirilmesi için çalışıldı ve kafilemizin 01.30'da uçuşu engellendi. Takımımızın geç geldiği açıklamaları tamamen gerçek dışıdır. Kafilemiz vaktinden önce havalimanına giriş yaptı. Zaman kaybının tek sorumlusu İsrailli yetkililerdir. Ayrıca vakit kaybedilmemesi için maçın devre arasında malzemelerin büyük bir kısmı havaalanına gönderilmiş, takım gelmeden boarding kartları da aldırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kafile uçağa bindikten sonra gelen yetkilinin tüm işlemlerin yavaş yapıldığını itiraf edip, kafileden özür dileği aktarılan açıklamada, "Kafilemiz yetkilinin özrünü kabul etmeyip, görüşülecek bir şeyin olmadığını belirterek, uçuş için 05.30'u beklemeye başlamıştır." denildi.

Ve Sivasspor Türk topraklarında...

Sivasspor kafilesi, saat 06.30'da İsrail'den havalanan özel uçakla Sivas'a geldi. Kırmızı-beyazlı kafileyi taşıyan özel uçak saat 08.00'de Sivas Nuri Demirağ Havalimanına iniş yaptı. Kafile daha sonra kulüp takım otobüsüyle tesislere hareket etti.

Temsilcimiz Türk topraklarında...

Senin için hazırladığımız haberler