Sivasspor-Fiorentina Maçında Bianco'ya Saldıran 2 Taraftar Adliyede

Akın Ungan
17.03.2023 - 11:33 | Son Güncellenme: 17.03.2023 - 11:42

Konferans Ligi'nde Sivasspor'un Fiorentina ile rövanş maçının son anlarında sahaya girerek Alessandro Bianco'ya saldıran 2 taraftar, adliyeye sevk edildi.

Sivasspor-Fiorentina Maçında Bianco'ya Saldıran 2 Taraftar Adliyede

Sivasspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahasında Fiorentina'ya 4-1 yenildiği maçın son anlarında kale arkasındaki tribünlerden Muhammet Enes Çiloğlu (28) ve Sabri Sefa Soylu isimli 2 taraftar sahaya girdi. 

Çiloğlu, Bianco'ya saldırdı! 2 taraftar gözaltına alındı

Bu kişilerden Muhammet Enes Çiloğlu, Fiorentinalı futbolcu Alessandro Bianco'ya fiziki müdahalede bulundu. Sahadaki güvenlik görelileri tarafından yakalanarak stat dışına çıkarılan 2 taraftar, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Adliyedeki sorgu devam ediyor

Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan Çiloğlu ve Soylu, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki sorgusu sürüyor.

İlgini Çekebilir
Sahaya giren taraftar Fiorentinalı oyuncunun burnunu kırdı
Habere Git

Bianco'nun burnu kırıldı

Taraftarın saldırısına uğrayan 20 yaşındaki Alessandro Bianco'nun burnu kırıldı. Genç Fiorentinalı maçın ardından soyunma odasında paylaşımda bulundu.

''Gerçekten utanç verici''

Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulundu. Italiano, "Gerçekten tiksiniyorum. Bir Türk taraftar, Alessandro Bianco'ya yumruk attı ve burnunu kırdı. Gerçekten utanç verici. Bianco, sadece 20 yaşında bir çocuk." ifadelerini kullandı.

Sahaya giren taraftarı yakalamak isteyen güvenlik görevlileri, bir süre taraftarın arkasında koştu. Sivassporlu futbolcuya sarılan taraftar, güvenlik güçleri tarafından yakaladı. Yakalanan taraftar sahanın dışına çıkartılırken, maç kısa bir aranın ardından kaldığı yerden devam etti.

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay'dan taraftara tepki: "Sivas böyle bir yer değil"
Habere Git

"Bütün İtalyanlardan özür diliyorum"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise maç sonu açıklamalarında, taraftarın sahaya girmesi nedeniyle çıkan arbede için İtalya ekibinden özür dileyerek sözlerine başladı. Çalımbay, “Çok özür diliyoruz. Bütün İtalyanlardan özür diliyorum. Olmaması gereken bir şeydi. Maçın bile önüne geçti. Tekrar tekrar özür diliyorum. Kusura bakmasınlar inşallah böyle bir olay daha gerçekleşmez” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler