Beşiktaş 1-0 Altay (Maç Özeti - Maç Sonucu)

19.02.2022 - 20:17 | Son Güncellenme: 20.02.2022 - 09:23

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş, Altay’ı kendi evinde konuk etti. Karşılaşmayı kazanan taraf ise Beşiktaş oldu. İşte maç özeti ve tüm detayları...

Beşiktaş 1-0 Altay (Maç Özeti - Maç Sonucu)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 26. haftasında Beşiktaş kendi sahasında Altay ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Vida'nın golüyle 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlandı. İşte maça dair tüm detaylar...

İlk yarı Lis duvar ördü

Beşiktaş'ın üst üstte ataklarına karşı Altay kalecisi Lis, geçit vermedi. Teixeira’nın üst üstte karşı karşıya kalmasından sonra Lis'in topları çıkarması ilk devreyi 0-0 sonuçlanmasını sağladı.

Kenan düdüğe takıldı

Kenan Karaman'ın 53. dakikada Altay ağlarına gönderdiği top, faul gerekçesi ile geçerlilik kazanmadı.Hakem Kenan'ın gol öncesi faul yaptığına karar verdi.

Gol perdesini Vida açtı

62. dakikada Beşiktaş, Altay karşısında öne geçti. Az önceki pozisyonda sarı kart gören Domagoj Vida, kullanılan korner sonrası kafa vuruşu ile topu ağlarla buluşturdu. 

68. dakikada Kenan Karaman ile Beşiktaş, 2. gole yaklaştı. Kerem'in ortasında Ghezzal arkaya bıraktı. Topla buluşan Kenan, sol ayağı ile sert vurdu. Top az farkla dışarı gitti.

10 saniyede iki direk


Beşiktaş'ın 10 saniyede 2 şutu direkten döndü. Önce gelen ortaya kafa vuruşu yapan Kenan Karaman, direklere takıldı. Altay oyuncularının topu uzaklaştırmaso sonrası ceza alanı dışında topla buluşan Brezilyalı yıldız Teixeira’nın şutu da aynı saniyeler içinde direğe takıldı.  Pozisyonun hemen ardından Ghezzal'ın arka direğe yaptığı ortada Teixeira topa vuran isimdi. Kaleci Lis, gole izin vermedi.

Sahada tansiyon yükseldi

Vida, Altay ceza sahası içinde yerde kaldı. Pozisyonun ardından oyuncular arasında tartışma çıktı. Gergin anların sonunda Vida ve Pinares'e sarı kart çıktı.

Teixeira bayrağa takıldı

Beşiktaş'tan Teixeira ile Altay'dan Lis karşılaşma boyunca karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 83. dakikasında Teixeira’nın şutunu çıkaran Lis 1 dakika sonra kendisi ile karşı karşıya kalan Teixeira’nın  şutunu çıkaramadı. Topun ağlara gitmesinden hemen sonra ise yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol geçirsiz sayıldı.

Altay son dakikada direklere takıldı

Kappel'in Beşiktaş savunmasını düşürerek çektiği şut Vida'ya çarparak direğe çarptı. Daha sonra Beşiktaş savunması topu uzaklaştırarak tehlikeli atağı kaleden uzaklaştırdılar.

Beşiktaş, 41 yaptı

Bu sonuçla 3 maç sonra kazanan Beşiktaş 41 puana yükselerek 5. sırada yer aldı. Altay ise 22 puanla 19. sırada kaldı.Gelecek hafta Beşiktaş, DG Sivasspor'a konuk olacak. İzmir ekibi Altay ise evinde Gaziantep FK'yı konuk edecek.

Maçtan dakikalar 


12. dakikada ceza sahası içine sağ taraftan giren Kappel’in vuruşunda topu kaleci Ersin kornere çeldi.

23. dakikada Teixeira’nın ceza yayından verdiği pasta ceza sahası içinde topu alan Kenan’ın plase vuruşunda top kaleci Lis’te kaldı.

31. dakikada verkaç ile ceza sahasına giren Teixeira’nın vuruşunda kaleci Lis topu kornere çeldi.

58. dakikada Ghezzal’ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Vida’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

64. dakikada sağ taraftan Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Vida’nın yaptığı kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0

69. dakikada Ghezzal’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Kenan’ın şutunda top direğin yanından auta çıktı.

72. dakikada sol tarafta topu alan Ghezzal’ın ceza sahası içine yerden verdiği pasta Kenan’ın vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanı içine döndü. Altay savunmasının uzaklaştırdığı top önünde kalan Teixeira’nın vuruşunda top bir kez daha direğe çarptı.

74. dakikada orta alandan atılan uzun topla ceza sahası içi arka direkte topla buluşan Teixeira’nın şutunu kaleci Lis oyun alanı içine çeldi.

87. dakikada ceza sahası içine açılan ortada Wellinton’un indirdiği topa Bamba’nın ıskalaması sonucu meşin yuvarlak Kappel’in önünde kaldı. Kappel’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler