Eski Trabzonspor ve Altay'lı Miodrag Jesic trafik kazasında hayatını kaybetti.

Burak Alaca
08.12.2022 - 15:44 | Son Güncellenme: 08.12.2022 - 18:07

Trabzonspor ve Altay'ın eski futbolcusu Miodrag Jesic, Sırbistan'da geçirdiği trafik kazası sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. 64 yaşındaki Sırp futbol adamı Suudi Arabistan'da teknik direktörlük yapıyordu.

Eski Trabzonspor ve Altay'lı Miodrag Jesic trafik kazasında hayatını kaybetti.

AJANSSPOR-HABER

Daha önce ülkemizde Trabzospor ve Altay formaları giyen eski Sırp futbolcu Miodrag Jesic, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Sırbistan'da Ruma-Jarak arasındaki yolda aracıyla giden 64 yaşındaki Jesic, geçirdiği kaza sonrası olay yerinde can verdi.

Kariyeri burada son buldu

Kariyerine Partizan'da başlayan Miodrag Jesis 1985-1986 sezonunda Altay'a transfer olarak kariyerini Türkiye'ye taşıdı. Daha sonrasında, önce Trabzonspor'a transfer olan Sırp futbolcu kariyerini yine Altay'da noktalamıştı. Süper Lig'de toplam 133 maçta forma giyen ön libero, bu maçlarda 26 gol atarken 2 de asist yaptı.

Siyah beyaz kariyer

Jesic 13 yıllık kariyerinin 11 sezonunda Partizan ve Altay'ın formalarını terletip, kariyerinin büyük kısmında siyah beyaz renkte formalar giydi.

Takımı yetim kaldı

Miodrag Jesic, 25 Temmuz'da teknik direktör olarak Suudi Arabistan 2. Ligi ekibi Al Shoalah'ın başına geçti. Sırp çalıştırıcı döneminde 12 maçta yalnızca 10 puan toplayabilen ekip, 16. sırada düşme hattında yer alıyor.

Partizan'da ilk olmuştu

1999'da Partizan'ın başına geçen Jesic, kulüp tarihinde teknik direktörlük koltuğuna oturan ilk eski futbolcu oldu. İlk Partizan serüveni yalnızca 1 sezon süren Sırp çalıştırıcı, 2006-2007'de takımın başına tekrar geçmiş ve şampiyonluk kazanmıştı.

CSKA Sofya'ya hayat vermişti

2004-2005 sezonunda Bulgaristan Ligi ekibi CSKA Sofya'nın başına geçen Sırp çalıştırıcı takıma 30 yıl sonra ilk şampiyonluğunu getirdi. Jesic 45 maç çalıştırdığı takımda maç başı 2.27 puan ortalaması tutturdu.

"Rıdvan'ı ben sakatlamadım"

Miodrag Jesic 1988-89 sezonunda Trabzonspor forması giyerken, Fenerbahçe derbisinde Rıdvan Dilmen'i yaptığı müdahale ile sakatlamıştı. Ardından taraftarların "kasap" lakabı taktığı futbolcu olaydan 25 yıl sonra konuya açıklık getirmişti. 2015'te Anadolu Ajansı'na konuşan Jesic "Rıdvan Dilmen'i ben sakatlamadım. Maçı kaybedeceklerini anlayınca pozisyonu bahane ederek oyundan çıktı. Daha sonra kendisiyle de telefonda konuştum. Sakatlığının önceden kaldığını ve iğne ile oynadığını kabul etti." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler