FIBA Bursa Uludağ'ı tehdit etti, İngiltere vize vermedi! 5 kişi maça çıktılar

Akın Ungan
23.12.2023 - 10:25 | Son Güncellenme: 23.12.2023 - 10:58

EuroCup Kadınlar'da London Lions ile eşleşen Bursa Uludağ, İngiltere'den vize alamadı. FIBA'dan ömür boyu men tehdidi alan takım 5 kişi ile maça çıktı.

FIBA Bursa Uludağ'ı tehdit etti, İngiltere vize vermedi! 5 kişi maça çıktılar

AJANSSPOR HABER

EuroCup Women'da mücadele eden temsilcimiz Bursa Uludağ, skandallarla karşı karşıya geldi. London Lions'a karşı deplasmanda oynayacak olan takım vize engeline takıldı. FIBA'nın duruma kayıtsız kalması nedeniyle temsilcimiz maça sadece vize almayı başarabilen 5 sporcu ile çıkabildi. Bursa Uludağ zorlu maçı 122-63 kaybetti. Daha önce kendi evinde oynadığı ilk maçta da 77-53 yenilen Bursa ekibi kupaya veda etti.

Gri pasaporta vize çıkmadı, 5 sporcu maça gitti

EuroCup Kadınlar Play-off 1. Turu'nda London Lions ile eşleşen Bursa Uludağ, rövanş maçı için İngiltere'ye gitmek istedi. T.C Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından verilen gri pasaportla başvuruda bulunan kulüp, İngiltere hükümetinden beklediği yanıtı alamadı. Türk pasaportuna vize verilmezken, takımda farklı ülke pasaportlarına sahip sadece 5 sporcu vize alabildi.

FIBA'dan flaş tehdit

Hürriyet'e konuşan Bursa Uludağ Başkanı Berk Aladağ, İngiltere ile yaşanılan vize krizinin yanı sıra durumu FIBA'ya ilettiklerinde tehditle karşı karşıya kaldıklarını da açıkladı. Bir sporcularının 5'i tamamlamak için sakat sakat oynadığını aktaran Aladağ, maçta 4 kişiye düşmeleri halinde FIBA'dan ömür boyu men cezası ile tehdit edildiklerini söyledi.

İlgini Çekebilir
İngiltere Türk kulübüne vize vermedi! Temsilcimiz maça 5 oyuncuyla çıktı
Habere Git

"4 Aralık'ta İngiltere'nin İstanbul Konsolosluğu'ndan vize istedik"

Berk Aladağ, "Play-off turunda London Lions ile eşleştiğimiz belli olduğunda biz İtalya’da maçtaydık. 1 Aralık’ta ülkeye döndük, araya hafta sonu girince 4 Aralık’ta İngiltere’nin İstanbul Konsolosluğu'na London Lions Kulübü’nün mektubuyla gidip, maç için 2 günlük vize istediğimizi bildirdik" ifadelerini kullandı.

"Dış İşleri Bakanlığı ve TBF girişimlerde bulundu"

Aladağ, "Bize internetten ve anlaşmalı oldukları bir şirket üzerinden başvuru yapmamız gerektiği söylendi. İnternetten başvurduğumuzda en yakın başvuru değerlendirme tarihi 13 Aralık gözüküyordu. Bunun üzerine Basketbol Federasyonu ve Dışişleri Bakanlığı’nı arayıp yardım istedik. 10 günlük süreçte sık sık görüşmeler yaptık, onlar da birtakım girişimlerde bulundu" dedi.

Londra "Noel yoğunluğu" dedi, FIBA ertelemeyi kabul etmedi!

Sözlerine devam eden Bursa Uludağ Başkanı, "Londra’dan başvurumuzu öne almalarını istedik ancak bize ‘Noel tatili nedeniyle büyük yoğunluk var, yapamayız’ dediler. Bunun üzerine FIBA’ya başvurup durumu anlattık ve maçın ertelenmesini istedik. Ancak FIBA ertelemenin söz konusu olmadığını, maça çıkılmaması durumunda 40 bin Euro para cezası verileceğini bildirdi" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe için Almanya deplasmanı ev gibi!
Habere Git

5 vize muafiyetli sporcu kendi başına gitti, kaptan sakat sakat 5'i tamamladı

Berk Aladağ, "Bunun üzerine, pasaportlarında İngiltere’ye vize muafiyeti olan 2 ABD’li, 1 Hırvat ile 1’er Alman ve Bulgar pasaportu olan çifte vatandaş Türk oyuncuları Londra’ya gönderdik. 5 sporcumuz kendi başlarına gidip maça çıktılar. Başlarında ne bir yönetici, antrenör, masör vardı. Üstelik kaptanımız Eda Şahin de sakat sakat gitti. Zaten o da maç boyu sahada yürüdü. Tek amacı 5’i tamamlamaktı" dedi.

"FIBA, 4 oyuncuya düşmemiz halinde ömür boyu men tehdidinde bulundu"

Ayıca Aladağ sözlerine şunu ekledi: "Daha da üzücü olan taraf, FIBA’nın mazeretimizi kabul etmeyip, sahada 4 oyuncuya düşmemiz halinde organizasyonun prestijini sarsacağımız gerekçesiyle bize ömür boyu Avrupa’dan men cezası tehdidinde bulunmasıydı"

Şahin: "5’i tamamlamak için gittim, sadece yürüdüm"

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Eda Şahin, sakat olmasına rağmen London Lions maçında mecburen oynadığını belirterek, "Takım vize problemi yaşayınca, ilk 5’i tamamlamak için mecburen gittim. Sahaya çıktım ama hiç koşmadım, zıplamadım, ikili mücadeleye girmedim, sadece yürüdüm. Rakiple çarpışmamak için saklandım. Buna rağmen bana gelen toplarda hiç zıplamadan 4 sayı attım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler