Sky’dan Bundesliga’ya hayat öpücüğü!

16.04.2020 - 23:08 | Son Güncellenme: 16.04.2020 - 23:28

Sky’dan Bundesliga’ya hayat öpücüğü!

Almanya Bundesliga 1 ve 2’de kulüpler ligin oynanamaması nedeniyle güçlük içinde olduğu ve her iki ligde toplam 13 kulübün iflas noktasına geldiği uzun zamandan bu yana konuşuluyor. Bu bağlamda DFL uzun süredir her türlü eleştiriye göğüs gererek maçların biran önce başlaması için çaba gösteriyor. Ancak bu akşam ortaya çıkan bir haber, kulüplere adeta hayat öpücüğü etkisi yapacak.

Haber / Hüseyin Özkök

Bild’de yer alan habere göre Almanya’da Bundesliga’ya en çok parayı ödeyen yayıncı kuruluş olan Sky, bu sezon ödemesi gereken dördüncü ve son taksiti maçlar başlamadan verme kararı aldı. Bu konuda uzun süredir DFL’nin görüşmeleri sürdürdüğü şirket ile anlaşma sağlandı.

Bundesliga’da 1 ve 2’de 266 maçı yayınlayan Sky, kulüplere 4 taksitte toplam 900 Milyon Euro ödüyor. Maçlar durana kadar ilk üç taksiti ödeyen şirket, 225 Euro olan dördüncü taksiti maçlar oynanamadığı için ödememekte direniyordu. Ancak sağlanan anlaşma sonucunda Sky açıklanmayan biraz daha düşük bir miktarı maçlar oynanmasa da kulüplere ödeyecek. Böylece yayın parası alamadıkları için iflas noktasına gelen birçok kulüp rahatlayacak.

Diğer yandan özet yayın haklarına sahip ARD ve ZDF de kendilerine düşen 40 Milyon Euro tutarındaki payı ödeyeceklerini DFL’ye bildirdiler. Ancak sezonda 40 maçın canlı yayın haklarına sahip dünyanın en büyük spor yayın platformu Dazn’ın sporun tamamen durması nedeniyle güç durumda olduğu ve kendi payına düşen 20 milyonu yapılan görüşmelerde ödemeyi henüz kabul etmediği haberde yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler