"Sneijder bu konuda haklı"

11.04.2017 - 12:00 | Son Güncellenme: 11.04.2017 - 12:00

AJANSSPOR -  Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Ntvspor’da yayınlanan Spor Servisi programında değerlendirmelerde bulundu.

Demirkol’un yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde :

“Galatasaray Tudor’u getirerek durumu yönetti”

Yönetim, Jan Olde Riekerink'i gönderip Tudor'u getirirken, Galatasaray'ı değil durumu yönetti. Tudor'dan umudumu kesmiş değilim. Eğer sen Sneijder ve Podolski'yi yedek oturtuyorsan ve sıfır isabetli şut çekiyorsan, Sneijder sana gider yapmakta haklı. Yanlış zamanda yanlış yükleme yaparsan, takımda hal kalmaz. İyi koştuk diye övünüyorlardı.

“Bu yenilgi değil, bu bir yıkım”

Buna bir maç kaybı olarak bakmamak lazım. Burada bir yıkım var. Şut çekemedi Galatasaray. Skor 4-0 ama oyunun karşılığı 8-0. Tamamı çok formsuz. Ne Semih’in, ne Ahmet’in ne de Chedjou’nun bu kadar kötü olduğunu düşünüyorum. Yürüyecek halleri yok. Yanlış antrenman, yanlış yükleme. Bunu seçebilirsin, ama karşılığını almak lazım. Sneijder, 2010’da dünyanın en iyi futbolcusuydu. Sen ise daha teknik direktör değilsin. Ama umutluyum.

“Bu kararları Tudor değil, yönetim veriyor”

İnsan yönetimi çok önemli. Igor Tudor bunu bilemiyor olamaz. Tudor, büyük oyuncularla çalıştı. Hem Juventus’ta hem de milli takımda. Kesinlikle insan yönetimini bilmiyor olamaz. Bu kararları Tudor vermiyor, yönetim verdiriyor.

“Daha da düşecek bütçeye ancak Tudor ikna olur”

Bu bütçeyle, seneye daha  da düşecek bütçeyle Terim’i ikna edemezsin. Ancak Tudor ikna oluyor. Muslera’da da düşük var. Muslera, hakikaten haksız rekabet oluşturan bir adam. Onun da bir duygusal tarafı var.

“İnsan yönetimi çok önemli”

Şu soruyu soralım. Abdullah Avcı dün geçmedi Başakşehir’in başına. Başakşehir’in ismi değişti, Abdullah Avcı değişmedi. Galatasaray’da yapabilir mi? Ben bu sorunun cevabını bilmiyorum. Abdullah hoca nerede çalıştı büyük iş olarak? Türkiye Milli Futbol Takımı’nda… Neden ayrıldı? Selçuk İnan’ı idare edemedi. Bu kadar basit.

“Büyük takımların idaresi sadece teknik adamlara bırakılmaz”

Terim’in arkasındaki medya desteği Avcı’nın arkasında var mıydı? Yoktu. Hollanda’ya deplasmanda yenildiği için… Volkan çok kötü bir dönemindeydi. Omzunun sakat olduğu dönem korkunç bir durumdaydı. Volkan’ı kesemedi, Gökhan Gönül’ü kesmesi gerekiyordu. Selçuk’u kesti başına gelmeyen kalmadı. Bunları idare etmek için yol gösteren birisi olması lazım. Özellikle büyük takımların idaresi, sadece teknik direktörlere bırakılacak kadar kolay değil.

Senin için hazırladığımız haberler