Socios.com'da Galatasaray Ve Trabzonspor'a Dev Gelir

Salim Manav
01.09.2022 - 11:06 | Son Güncellenme: 01.09.2022 - 14:01

Socios.com, 3 yıl gibi kısa sürede aralarında Galatasaray ve Trabzonspor'un da olduğu Türk kulüplerine 700 milyon lirayı aşan bir Fan Token geliri sağladı. Bu gelir her geçen yıl artarak devam edecek.

Socios.com'da Galatasaray Ve Trabzonspor'a Dev Gelir

AJANSSPOR HABER

Fan Token'lar kazanç kulüpleri en büyük gelir kalemlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu çerçevede, dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu olan Socios.com’un Türkiye’deki partner kulüpleri, Fan Token'lardan bugüne kadar 700 milyon lira kazandı. 

Socios.com'dan yapılan açıklamaya göre; Blockchain ve dijital dünyanın yeni trendleri, NFT’ler ve Fan Tokenlar, ilerleyen günlerde futbol ekonomisinin en dikkat çeken gelir kalemlerinden biri olacağının işaretlerini veriyor.

Türk kulüplerine 3 yılda 700 milyon 

Barcelona’dan PSG'ye, Manchester City’den Juventus’a, UEFA’dan NBA’e kadar tüm dünyada 160’dan fazla global spor partnere sahip olan Socios.com,  2019'dan bu yana Türkiye’deki partnerlerlerine de  700 milyon lirayı aşan bir gelir oluşturdu.

1.6 milyon taraf tribünü! 

Türkiye’de Fan Token işbirliğini 3 yıl önce 2019 Galatasaray Spor Kulübü ile başlayan Socios, sırasıyla zincirine stanbul Başakşehir FK, Trabzonspor, Corendon Alanyaspor, Göztepe, Yılport Samsunspor ve Gaziantep Fk'yı ekledi. 

Socios.com ekosisteminde 100’den fazla ülkede toplam 1,6 milyon taraftar bulunuyor.

Taraftar kulüple temasa geçiyor

Socios.com, Fan Token olarak adlandırılan dijital varlıklar aracılığıyla taraftarlara farklı bir yaklaşım gösteriyor. Edilgen değil etken bir ilişkiyi içeren bu yaklaşımda araftarlara destekledikleri takımlarla karşılıklı iletişim kurma fırsatını veriliyor  Socios.com, taraftarlara söz hakkı verirken onlara para ile satın alınamayacak unutulmaz deneyimlerin de kapılarını açıyor. Örneğin taraftarlara, hayranı oldukların futbolcularla tanışma, dünyanın en büyük stadyumlarında 11’e 11 maç yapma, locada maç izleme deneyimleri bunlardan bazıları.

Kulüplere sürdürülebilir gelir

Deneyim ve söz hakkını merkezine alan Socios.com ekosistemi, dijital çağın bir nevi kulüp üyeliği. Dünya çapında taraftarların zaman, yer ve mekan ayırt edilmeksizin kulüplerin bazı kararlarında söz hakkı sahibi olabilmesini sağlayan Soicos.com ve Fan Tokenlar,  spor ekonomisinin geleceğinde çok daha önemli bir yerde konumlanması beklenirken, spor kulüplerine de sürdürülebilir bir katma değer yaratacak.

Senin için hazırladığımız haberler