Şok haber! Hamilton, Ferrari koltuğuna oturamayacak

08.10.2024 - 17:24 | Son Güncellenme: 08.10.2024 - 17:29

Formula 1'in efsanevi pilotu Lewis Hamilton, sezon sonunda Abu Dabi'de yapılacak testte yeni takımı Ferrari ile piste çıkamayacak. İşte detaylar...

Şok haber! Hamilton, Ferrari koltuğuna oturamayacak

AJANSSPOR - HABER

Lewis Hamilton 2025 yılında Ferrari'nin direksiyonuna geçerek kariyerinde ilk kez kırmızı tulumu giyecek. Ancak İngiliz pilotun, sezon sonu Abu Dabi Grand Prix'sinin ardından yapılacak testlerde Ferrari ile piste çıkma şansı bulunmuyor.

Mercedes, Hamilton'a izin vermeyecek

BBC'nin deneyimli muhabiri Andrew Benson'a göre, Hamilton’ın yıl sonuna kadar Mercedes ile sözleşmesi var ve bu yüzden Mercedes, onun Ferrari için test yapmasına izin vermeyeceğini belirtiyor.

"Kesinlikle mümkün değil"

Konuyla ilgili Benson, "12 yıllık işbirliğinin ardından birçok tanıtım ve veda etkinliği düzenlemeleri gerektiğini söylüyorlar. Kesinlikle mümkün değil. Hamilton'ın Ferrari ile piste çıkması büyük bir heyecan yaratırdı ancak bu ihtimal oldukça düşük görünüyor." dedi.

Hamilton'ın Mercedes performansı

Mercedes'te 6 dünya şampiyonluğu yaşayan Lewis Hamilton, takıma 2013 yılında katıldı. Formula 1'de Mercedes'le 222 yarışa çıkan Hamilton, 82 yarış galibiyeti ve 79 pole pozisyonu elde etti.

Türkiye Grand Prix'sinde elde ettiği 7. şampiyonlukla Hamilton, Michael Schumacher'in rekorunu egale etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler