Rıdvan Dilmen Fırat Aydınus’u MHK Başkanı Yapmak İstedi

Orhan Gülek
10.03.2022 - 13:23 | Son Güncellenme: 10.03.2022 - 17:33

Gazeteci Can Ataklı, MHK’nın hakem operasyonunun sebebinin ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen’in Fırat Aydunus’u MHK Başkanı yapmak istemesi olduğunu savundu.

Rıdvan Dilmen Fırat Aydınus’u MHK Başkanı Yapmak İstedi

AJANSSPOR - HABER

Merkez Hakem Kurulu’nun aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık gibi önde gelen isimlerin de olduğu 13 hakeme sezon sonuna kadar görev vermeyeceğini açıklamasının yarattığı sansasyon devam ediyor. Bu operasyona ilişkin bir çok iddia ortaya atılmaya devam ediliyor.

Dilmen, Aydınus’u başkan yapacaktı

Korkusuz gazetesi yazarlarından Can Ataklı ise bugün köşesine çok çarpıcı bir iddiayı taşıdı. Ataklı’ya göre 13 hakem spor yorumcusu Rıdvan Dilmen yüzünden gitti! Ataklı, “Rıdvan Dilmen geçen yıl emekli olması gereken ama görevi bir yıl uzatılan Fırat Aydınus’u Merkez Hakem Kurulu Başkanı yapmaya karar vermiş” diye yazdı.

Gündoğdu, Yardımcı’ya söyledi

Ataklı, Dilmen’in bu hamlesinin duyulduğunu belirterek, “Bunu öğrenen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı ile konuşmuş ve ‘Bu nasıl iş, bunu önlememiz gerek’ demiş. Zaten hakemlere yönelik ağır eleştirilerin gündemde olması ve bazı hakemler hakkında ciddi şaibelerin çıkması da bahane edilerek başta Fırat Aydınus olmak üzere 13 hakem kapı önüne konmuş” dedi.

'Gündoğdu, Aydınus’a mobing yaptı’

Ataklı yazasında ayrıca MHK Başkanı Gündoğdu ile hakem Fırat Aydınus arasında geçtiği iddia edilen bir olaya da yer verdi: “Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, deneyimli hakem Fırat Aydınus’un başkan olmak için kulisler yaptığını öğrenince “hafif mobing” uygulamaları da yapmış. Örneğin Fırat Aydınus internet üzerinden yapılan sanal bir toplantıya sakal tıraşı olmadan ve ayağında şortla katılmış. Bir süre sonra Aydınus, başkana ‘Bana neden maç vermedin yine?’ diye sorunca Gündoğdu, ‘Toplantıya sakal tıraşı olmadan katılan adama ben maç falan vermem’ cevabını vermiş.”

İlgini Çekebilir
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu sessizliğini bozdu: O hakemler neden gitti?
Habere Git

Dilmen 1 ay sonra TRTSpor’a bağlandı

Bu sezon başında TRTSpor’da Yüzde %100 Futbol programına başlayan Rıdvan Dilmen, geçen ayın ilk haftasından sonra programı bırakmıştı. Dilmen, yaklaşık 1 ay sonra hakem operasyonu nedeniyle TRTSpor’a bağlandı. Öncelikle sağlık sorunları nedeniyle programına ara verdiğini belirten Dilmen, hakem operasyonu konusunda konuşup konuşmamayı çok düşündüğünü söyleyerek, TRTSpor’a bağlanma kararı aldığını söyledi.

‘Şike mi tespit ettiniz, söyleyin’

MHK yönetiminin aldığı kararları eleştiren Dilmen, hakemlerin boşa çıkartılmasının nedenlerinin açıklanmasını istedi. Dilmen, “Bu ihraç edilen hakemlerin hepsi insan evladı. 3 tane gerekçe sunmaları lazım ama yapamazlar. Bu arkadaşların VAR kayıtlarında bir suistimal varsa kamuoyuna dersiniz ki 'Cüneyt Çakır VAR'ın müdahalesine rağmen gitmedi. Bu benim için geçerli sebeptir', ihraç edersin. Terör örgütü üyesiyse çıkın söyleyin, sicillerine baktığınızı söylüyorsunuz. Şike tespit ettiyseniz söyleyin. Ya da en kötü deyin ki 'Başarısız buluyoruz'. Başarısızsa görev vermezsin biter. Sezon sonuna kadar kesmek çok ayıp” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler