Şok iddia! Türk firma her gün Barcelona'ya 1 milyon Euro borçlanacak!

11.10.2024 - 21:07 | Son Güncellenme: 11.10.2024 - 21:40

Barcelona'nın Camp Nou Stadyumu'nu yenileyen Türk inşaat firmasının gecikme yaşanacak her gün için La Liga ekibine 1 milyon Euro borçlanacağı iddia edildi! İşte detaylar...

Şok iddia! Türk firma her gün Barcelona'ya 1 milyon Euro borçlanacak!

AJANSSPOR DIŞ HABER

Barcelona'nın yenileme inşaatını yapan Türk firmanın açılış için hedeflenen günden sonra gecikme yaşanan her gün için 1 milyon Euro ödeyeceği iddia edildi.

Barcelona milyon euroluk zarar etti

İspanyol basınından El Confidencial'in haberine göre; Barcelona, Camp Nou'dan uzak kaldığı süre boyunca stadyum gelirlerinden olmak üzere yıllık 100 milyon Euro kayba uğradı.

Hedef günü 29 Kasım'dı

Haberde yer alan bilgiye göre Türk inşaat firması Limak'ın çalışmalarını yürüttüğü Camp Nou için açılış tarihi 29 Kasım 2024 olarak belirlemişti ancak stadyumunun bu süre zarfında yetişmesi mümkün değil.

Stadyumun açılışı için en erken belirtilen tarih 2025 Şubat iken en geç olarak belirtilen tarih ise 2025 Eylül olarak aktarıldı.

Limak her gün 1 milyon Euro ödeyebilir

Haberde yer alan bir diğer bilgiye göre ise stadyumun inşaat çalışmalarını üstlenen Türk firma Limak, geciken her gün için Barcelona kulübüne 1 milyon Euro ödemekle yükümlü. Bu cezaların uygulanmasının ise La Liga ekibinin yönetiminin elinde olduğu belirtildi.

Stadyum inşaatında kavga çıktı!

İnşaatı devam eden stadyumda Rumen ve Arnavut işçiler arasında kavga çıktığı ifade edilirken; taşlı, sopalı ve demir çubuklu kavgada 20 işçinin kavgaya karıştığı ve 6 yaralı olduğu iddia edildi. El Confidencial'in haberinde yer alan bilgide kavgaya karışan tüm işçilerin işten çıkarıldığı aktarıldı.

Senin için hazırladığımız haberler