Son Dakika! Giovanni Guiddeti ile Yolların Ayrıldığı İddia Edildi

Cüneyt Muharremoğlu
18.11.2022 - 11:28 | Son Güncellenme: 18.11.2022 - 17:40

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun 5 yıldır Filenin Sultanları'nı çalıştıran ünlü başantrenör Giovanni Guidetti ile yolları ayırdığı iddia edildi. İşte detaylar...

Son Dakika! Giovanni Guiddeti ile Yolların Ayrıldığı İddia Edildi

AJANSSPOR-HABER

Voleybol dünyası Kadın Milli Takımı Başantrenörü Giovainni Guidetti iddiasıyla çalkalanıyor. İtalyan antrenörün Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile olan sözleşmesini 2024'ü beklemeden bugün yarın feshedeceği iddia edeliyor. Volley News haber sitesi federasyonun erken fesih kararı aldığını öne sürdü.

Üstündağ, yolları ayırma kararı aldı

Söz konusu habere göre, TVF, 2024 Paris Olimpiyatları'ndan sonra sözleşmesi bitecek olan Giovanni Guidetti ile yolları erkenden ayırma kararı aldı. Haberde, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın eleştirilere karşı her zaman İtalyan antrenörü destekleğine dikkat çekerken, "Ancak iki taraf arasında Dünya Şampiyonası'nda hayal kırıklığı yaratan sonucun ardından anlaşmazlıklar başladı" ifadesini kullandı. Konuyu sorduğumuz Üstündağ, bir geri dönüş yapmadı.

İtalya Milli Takımı'na gidebilir, Vakıfbank'tan ayrılabilir

Haberde Guidetti'nin Türkiye ile yollarını ayırması halinde İtalya Milli Takımı'nın başına geçebileceği de öne sürüldü. Volley News, "Guidetti'nin Davide Mazzanti'nin yerini alacak ilk tercih olacağı bir sır değil" değerlendirmesini yaptı.

Bu durumda ünlü antrenörün Vakıfbank ile de yollarını ayırabileceği öne sürülüyor.

İlgini Çekebilir
Çanlar Giovanni Guidetti için çalıyor
Habere Git

Vakıfbank ile tarih yazdı

50 yaşındaki Giovanni Guidetti, 2008 yılından bu yana Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı'nı çalıştırıyor. İtalyan hoca, Vakıfla Avrupa ve Dünya şampiyonlukları dahil olmak üzere sayısız başarılar kazandı. 

Bahar Teksoy ile evlendi

2017 yılından itibaren "Filenin Sultanları" namıyla bilinen Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın başantrenörlüğünü de üstlenen Guidetti, bunun yanı sıra voleybolun tabana yayılması çalışmalarında da aktif rol aldı. Guidetti, eski milli voleybolcu Bahar Teksoy ile evlenerek, tabiri caizse "Bizden biri oldu adeta"...

Senin için hazırladığımız haberler