Şok! Trabzonspor'un yıldızı ayrıldı

17.03.2020 - 20:07 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 20:10

Şok! Trabzonspor'un yıldızı ayrıldı


Trabzonspor'da şok bir ayrılık yaşandı! Bordo mavililer, yıldız oyuncusu John Obi Mikel'in sözleşmesinin karşılıklı anlaşma sonrası feshedildiğini KAP'a bildirdi.
 

Trabzonspor'dan KAP'a yapılan John Obi Mikel açıklaması şöyle:

"Şirketimiz ile John Obi Mikel arasındaki 30.06.2019 başlangıç 31.05.2021 bitiş tarihli profesyonel futbolcu sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir. Karşılıklı fesih anlaşması ile futbolcu, ileriye dönük tüm alacaklarından vazgeçmiştir."

Obi Mikel koronavirüs nedeniyle oynamak istememişti

Tecrübeli orta saha Başakşehir maçından önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  "Hayatta futboldan daha fazlası var. Kendimi rahat hissetmiyorum ve bu durumda futbol oynamak istemiyorum. Bu kritik zamanda herkes aileleri ve sevdikleri ile birlikte evde olmalıdır. Dünya bu tür çalkantılı dönemlerle karşı karşıya olduğu için sezon iptal edilmelidir." ifadelerini kullanmıştı.

Başakşehir maçında oynamadı

Obi Mikel, koronavirüs tehdidi nedeniyle Başakşehir maçında oynamak istememiş, 1-1 sona eren maçta kadroda yer almasına rağmen forma giymemişti.  

Obi Mikel Chelsea'yi mi gidecek?

Mikel kısa bir süre önce yaptığı açıklamada; sezon sonunda Chelsa'de teknik direktör Frank Lampard’ın yardımcı antrenörü olarak takımın başına geleceği yönündeki iddialara cevap vermiş, "Dürüst olmak gerekirse bu tür hikayelerin nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Haberlere şaşırdım çünkü ben ve kulübüm, antrenörlük işi ile ilgili Chelsea yönetimiyle toplantı yapmadık. Chelsea sonsuza dek benim evim gibi olacak. Eğer bir temas kurulursa bundan memnuniyet duyarım ama şimdilik hepsi yalan." demişti.

Obi Mikel'in Trabzonspor'daki performansı

Şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor'a büyük umutlarla gelen 32 yaşındaki futbolcu, bordo mavili forma altında toplam 27 resmi maçta forma giyerken; gol veya asist katkısı veremedi. Yıldız oyuncu toplamda 8 sarı ve 1 de kırmızı kart gördü.

John Obi Mikel, Süper Lig'de ise 19 maçta 1485 dakika süre aldı.

 

 

Obi Mikel'in neden ayrıldığı belli oldu! İşte ilk açıklama...

Trabzonspor'un karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığı Obi Mikel’in menajeri Necdet Ergezen, 61 saat'e açıklamalarda bulundu. 

Mikel’in ayrılış sebebinin virüsün getirdiği nedenlerden ötürü olduğu ifade eden Ergezen “Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını sonrası Avrupa’daki sınırların kapanması ve İngiltere’deki tedbirlerden dolayı ailesiyle huzursuz oldu. Bu süreç içerisinde çocuklarıyla olmak istedi. Cumartesi gününden itibaren yönetimle görüştük, Obi’yle konuştuk. Hiçbir alacağı yok bütün ödemelerini aldı." dedi. 

 

Gitmek istediğinin altını çizen Ergezen "Bugün dedi ki “aklım orada onları düşünüyorum orada olmam gerekiyor” ifadelerini kullanınca biz de süreci başlattık. Saygıyla karşılıyorum, prosedürle ilgili görüşelim konuşalım dedik. Yönetimde normal karşıladı, helalleşerek ayrıldık. Virüsten etkiledi ve ayrılma kararı aldı. UEFA ve TFF’nin kararı beklendi ve bu boyutlarda karar alındı. “ ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan İngiltere'de yayınlanan raporlara göre halkın yüzde 80'nin yakın zaman içinde bu virüsten etkileneceği belirtildi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler