Eskişehirspor'da borç listesi ortaya çıktı! Mustafa Denizli ilk sırada...

26.06.2024 - 10:17 | Son Güncellenme: 26.06.2024 - 10:32

Yaşadığı ekenomik krizlerin ardından Süper Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e kadar düşen Eskişehirspor’ın bugüne kadar görev yapan teknik direktörlere 14 milyon TL'ye yakın borcu bulunuyor. İşte detaylar...

Eskişehirspor'da borç listesi ortaya çıktı! Mustafa Denizli ilk sırada...

AJANSSPOR - HABER

58 yıllık geçmişiyle Türk futbolunun lokomotiflerinden olan Eskişehirspor, yaşadığı ekonomik krizle son 8 yılda Süper Lig'den Amatör Lig'e düşerek taraftarlarını ve futbolseverleri büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bu sezon mücadele edeceği Bölgesel Amatör Ligi'nde yeni bir başlagıç yapmak isteyen kırmızı siyahlı kulüpte geçmiş dönemden kalan borçlar yönetimin işini zorlaştırıyor.

Futbolcular ve menajerlerin ardından teknik direktörlere de borç çıktı

Eskişehirspor’da geçmiş dönemden bugüne kadar futbolculara ve menajerlere olan borçların yanı sıra takımda kulüpte görev alan teknik adamlara da önemli borçlar bulunuyor. 

Teknik direktörlere 14 milyon TL borç var

Siyah kırmızılı takımın son 14 yılında önemli teknik direktör görev aldı. Ancak Eskişehirspor’un bu çalıştırıcılara olan borcu bitmiş değil. Kırmızı şimşeklerin son 14 yılda görev yapan teknik direktörlere 14 milyon TL'ye yakın borç bulunuyor. 

En çok borç Mustafa Denizli'ye

2Eylül'de yer alan habere göre; Eskişehirspor’un son olarak yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda teknik direktörlere toplam borcun 13 milyon 560 bin 189 lira olduğu açıklandı. Bu listesinin ilk sırasında ise Türk futbolunun duayen ismi Mustafa Denizli var.

Siyah kırmızılı kulübün 2016-2017 sezonunda Süper Lig'in kapısından döndüğü Denizli'ye 5 milyon 248 bin TL ile borcu bulunuyor. 

Fuat Çapa ikinci sırada

Borç alınan ve görev yaptığı süre içerisinde de alacaklı durumda olan eski Teknik Direktör Fuat Çapa ise Mustafa Denizli’nin ardından 2 milyon 903 bin 500 TL ile alacaklı teknik adam sıralamasında ikinci sırada yer aldı. 

Ertuğrul Sağlam ve Samet Aybaba da listede

Kırmızı siyahlılarda takımın eski çalıştırıcılarından Ertuğrul Sağlam’a 1 milyon 279 bin 189 TL borç bulunurken, Samet Aybaba’ya ise 1 milyon 200 bin 275 TL ile listede ön sıralarda yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler