Feyyaz Uçar: Sol ayaklı olayım derken solcu da oldum!

03.03.2022 - 13:35 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 13:56

Beşiktaş'ın unutulmaz golcüsü Feyyaz Uçar, sol ayağını geliştirmeye çalışırken yaşadıklarını esprili bir şekilde anlattı. Detaylar haberimizde...

Feyyaz Uçar: Sol ayaklı olayım derken solcu da oldum!

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş ve Fenerbahçe'de forma giyen, siyah beyazlı formayla gol kralı olmayı başaran Feyyaz Uçar, futbolcuların gelişiminin kendisine bağlı olduğunu söyledi. Uçar, sol ayağını geliştirmek için yaptıklarını esprili bir şekilde anlattı.

"Sizi kim geliştirdi?" sorusuna yanıt verdi

Yayıncı kuruluş beIN Sports'da yorumculuk yapan Feyyaz Uçar, Uğur Meleke'nin sorularını yanıtladı. Meleke'nin "Sizin jenerasyonda siz varsınız Ali Gültiken var, Tanju Çolak var. Sonra Saffet oynadı, Oktay Derelioğlu, Nihat Kahveci, Ümit Karan, Fatih Tekke geliyor. Bu saydığım oyuncular kalibresinde bir tanesi yok şu an ligde... Sizi kim geliştirdi?" sorusunu yanıtladı.

"Çorbayı bile sol elle içiyordum"

Uçar, "Bunu sorumluluk kabul edersen mutlaka geliştiriyorsun. Sol ayağımı geliştirmeye baktım. Çorbayı bile sol elle içiyordum. Bunu bana kimse söylemedi. Yolda yürüyordum, yalancı hareket yapacağım ya ışık kırmızı yanarken geçiyordum. Kendi kendini de geliştirebilirsin. Bu senin içinde olan bir şey."

İlgini Çekebilir
Batshuayi, Feyyaz Uçar’ı fena terse yatırdı!
Habere Git

"Kitapların faydasını gördüm"

Beyninin lobunu geliştirmek için kitaplar okuduğunu ve bunun faydasını gördüğünü belirten Feyyaz Uçar "Bir şeyi geliştirmeye karar verdiğinizde kafanızda mutlaka beliriyor bazı düşünceler. Aklınıza gelmeyen bir şeyi düşünüyorsunuz, uyguluyorsunuz" dedi.

"Siyasi görüşüm bile sol olmalı artık diye düşündüm"

Kendisinin 'solaklık hastalığı' diye bir şey ürettiğini vurgulayan Feyyaz Uçar konuşmasına şöyle devam etti: "Her şeyi solla yapıyordum. Siyasi görüşüm bile sol olmalı artık diye düşünüyordum. Bu işin esprisi. Hiçbir zaman siyasi görüşüm olamaz. O yeterlilik bende mevcut değil. Ama insan bir şeyi yapmak isterse yapar. Bana biri yol gösterse belki ben iki katına çıkacaktım. Benim Tanju Çolak gibi bir hocam olsaydı onun o ayak vuruşunu nasıl bu kadar isabetli vurabiliyor bunu öğretmesini çok isterdim."

Santrforlara tavsiyede bulundu

Uçar, maçlarda insanların fark etmediği şekilde gollerin kaçtığını söyledi. Uçar, "Mesela bir oyuncunun şutu direkten dönüyor. Santrfor oyuncu pozisyonu seyrettiği için golü kaçırıyor. Topu takip etse, direkten kaleciden dönme ihtimalini takip etse boş kaleye gol atacak. Santrforlar için derler ya 'Ne ballı adam.. Top hep önüne düşüyor...' Bunun şansla alakası yok.  Adam doğru yere gidiyor. Orası senin hava sahan. Helikopter geçse onu takip edeceksin. Bunları birilerinin çocukların aklına zihnine kazıması lazım" diye konuştu.

Feyyaz Uçar'ın bir gol krallığı var

Beşiktaş formasıyla ismini duyuran 1963 doğumlu Feyyaz Uçar, Süper Lig'de 1989-90 sezonunda ağlara gönderdiği 28 topla gol kralı olmayı başardı.  1985 yılından 1994'e kadar Beşiktaş forması giyen Feyyaz Uçar daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu.2 sezon Fenerbahçe'de top koşturan futbolcu daha sonra sırasıyla Antalyaspor ve Kuşadasıspor forması giydi. 1997 yılında aktif futbol hayatını noktaladı.

5 kez şampiyonluk sevinci yaşadı

Beşiktaş'la 4 Fenerbahçe ile 1 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Siyah beyazlı formayla 3 Türkiye Kupası, 4 Süper Kupa kaldırdı. Futbol kariyerinde toplam 329 karşılaşmaya çıkan Feyyaz Uçar, 181 kez gol sevinci yaşarken 46 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler