Galatasaray, Hatayspor'dan Sam Adekugbe'yi Transfer Etti

Akın Ungan
17.02.2023 - 00:18 | Son Güncellenme: 17.02.2023 - 10:42

Transfer | Galatasaray, kadrosuna sol bek takviyesi yaptı. Sarı-Kırmızılılar, deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor'dan Sam Adekugbe'yi kiraladı.

Galatasaray, Hatayspor'dan Sam Adekugbe'yi Transfer Etti

AJANSSPOR HABER

Şampiyonluk parolası ile Spor Toto Süper Lig'de yoluna devam eden Galatasaray, sezon başından beri yaşadığı sol bek krizini çözdü. Patrick van Aanholt'u PSV'ye gönderen Sarı-Kırmızılılar, deprem nedeniyle ligden çekilme kararı alan Atakaş Hatayspor'dan takviyede bulundu.

Galatasaray, Adekugbe'yi transfer etti

Daha önce duyurduğumuz Adekugbe transferi resmen açıklandı. Galatasaray, Atakaş Hatayspor'un sol beki Sam Adekugbe'yi sezon sonuna kadar kiraladı.

Satın alma opsiyonu var

Galatasaray'a kiralık olarak gelen Sam Adekugbe'nin sözleşmesinde satın alma opsiyonu da bulunuyor. Kanadalı futbolcunun performansına göre sezon sonunda Sarı-Kırmızılılar'da kalma ihtimali de var.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Hatayspor'dan sol bek!
Habere Git

Hatayspor'un as oyuncusu

28 yaşındaki Kanalı savunmacı Hatayspor'da 19 maçta forma giydi. Yıldız oyuncu geçen sezon Norveç ekibi Valerenga'dan 400 bin Euro karşılığında kadroya katılmıştı.

Adekugbe'den ilk sözler

Sam Adekugbe, Galatasaray'ın yayınladığı videoda şu ifadelere yer verdi: "Herkese merhaba. Burada olduğum için çok mutluyum. Hatayspor'a ve Galatasaray'a bana bu fırsatı verdikleri için minnettarım. Fakat tabii ki geçtiğimiz haftadan bu yana yaşananların farkındayız. Birçok insanın hayatı bu felaketten etkilendi. Tandığım, hepinizin tanıdığı birçok insan..."

"Farklı takımlardan oyuncular bir araya gelmeye devam ediyor"

Adekugbe, "Ve böyle zamanlarda insanların desteğimize ihtiyacı olduğunun farkında olmak çok önemli. Ülkenin nasıl bir araya geldiğini görmek harika bir şey. Farklı takımlardan oyuncular destek için bir araya gelmeye devam ediyor. Bence bu, ülkedeki dayanışmayı gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Josef tüm alacaklarını bıraktı! Çin'e gidiyor
Habere Git

"Biz beraberken daha güçlüyüz"

Adekugbe, "İnsanların her açıdan desteğimize ihtiyaç duyduğunu anlamamız çok önemli. Parayla yardım edebiliriz, bağış yaparak yardım edebiliriz, her şekilde yardım edebiliriz. Önemli olan yardım edip, kenetlenmemiz. Çünkü biliyoruz ki biz beraberken daha güçlüyüz" şeklinde konuştu.

"Takımlar veya mücadeleler değil, birlikte olmak önemli"

Kanadalı sol bek, "Bu noktada takımlar veya mücadeleler değil, birlikte olmak önemli. Bence Galatasaray'a transfer fırsatını bana sağlamaları Hatayspor'un da insanların hala mutlu olabileceğine dair inancını gösteriyor" dedi.

"Hedef, Galatasaray'da şampiyonluk kazanmak ve Hatay'a destek olmak"

Adekugbe son olarak şunları kaydetti: "Daha önce de söylediğim gibi tanıdığımız veya tanımadığımız birçok insanın hayatı etkilendi fakat günün sonunda hepimiz insanız ve birbirimize ihtiyacımız var. Dolayısıyla Hatayspor'a tekrardan teşekkür ediyorum. Galatasaray'a teşekkür ediyorum. Ama lütfen elinizden geldiği kadar yardım etmeye devam edin. Benim için hedef, Galatasaray'da şampiyonluk kazanmak ve Hatay'a destek olmak. Teşekkür ederim ve burada olduğum için çok mutluyum"

Sam Adekugbe, Galatasaray'ın ilk Kanadalı futbolcusu oldu

Galatasaray, Hatayspor'da forma giyen Kanadalı sol bek oyuncusu Sam Adekugbe'yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı. Adekugbe'nin satın alma opsiyonunun 1 milyon Euro olduğu ifade edildi. 28 yaşındaki futbolcu, kariyerinde bu zamana kadar Vancouver Whitecaps, Brighton & Hove Albion, Göteborg ve Valerenga'da forma giydi. Sezon başında Hatayspor'a transfer olan Sam Adekugbe, takımı ile 19 resmi karşılaşmada görev aldı. Adekugbe, Kanada Milli Takımı'nda ile Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda da oynadı.

Sarı-kırmızılıların yeni transferi Sam Adekugbe, Galatasaray'da forma giyen ilk Kanadalı futbolcu olacak.

Senin için hazırladığımız haberler