Fenerbahçe'ye müjde! Arda Güler'in Serbest Kalma Maddesi Kalkıyor

Akın Ungan
28.04.2023 - 08:14 | Son Güncellenme: 28.04.2023 - 11:16

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, genç yetenek Arda Güler'e daha çok süre veriyor. Arda'nın sözleşmesindeki maddenin kalkması için geri sayım başladı.

Fenerbahçe'ye müjde! Arda Güler'in Serbest Kalma Maddesi Kalkıyor

Galatasaray ile şampiyonluk yarışında olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, genç yetenek Arda Güler'e son haftalarda daha fazla şans vermeye başladı. 18 yaşındaki futbolcu, attığı goller ve gösterdiği performans ile dikkat çekti. Arda, kariyerinde ilk kez bir maçta 2 golü son İstanbulspor maçında kaydetti. Ama genç yıldız, maç sonunda attığı goller galibiyete yetmediği için çok sevinemediğini söyledi.

Arda Güler taraftarın gözbebeği oldu

Spor Toto Süper Lig'de 4 gol kaydeden Arda Güler, 2 de asiste imza koydu. Genç oyuncu, Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1'er gol ve asist yaptı. Böylece toplamda 6 gol ve  4 asistlik skor katkısı yaptı. Ancak Arda, genel performansıyla da tüm kamuoyunun beğenisini kazanmasını bilirken sarı lacivertli tribünlerin de adeta gözbebeği haline geldi.

Arda Güler'in 1500 dakika maddesi

Gençlerbirliği'nden alınan Arda Güler ile yapılan sözleşmede bu sezon 1500 dakika oynaması halinde mukavelesinin otomatikman uzaması maddesi olduğunu ilk olarak Ajansspor yazmıştı. Bu sürenin dolmaması halindeyse Arda, 5 milyon Euro'ya serbest kalıyor. Fakat, daha sonra medyaya yansıyan haberlerde başkan Ali Koç'un Güler'in ailesiyle sözleşmede revizyonda anlaştığı ve bu maddenin artık bir formalite olduğu da öne sürüldü.

 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den sert "derbi hakemi" cevabı
Habere Git

Arda Güler'in oynama süresi 962 dakikaya ulaştı

Sözleşme konusunda çıkan sayısız habere karşın Fenerbahçe yönetimi kamuoyunu aydınlatmaya yönelik bir açıklama yapmadı. Diğer yandan 1500 dakika şartı devam ediyorsa da Arda Güler, bu çizgisini korursa dolduracak gibi görünüyor. Bu sezon ligde 527, Avrupa Ligi'nde 234, Avrupa Ligi Elemeleri'nde 106, Türkiye Kupası'nda 77, Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde ise 18 dakika bulan Arda Güler toplamda 962 dakika sahada kaldı.

Arda için lazım olan kalan toplam süre 538 dakika

Arda Güler'in söz konusu 1500 dakikayı tamamlaması için kalan haftalarda  538 dakika daha forma giymesi lazım. Teknik direktör Jorge Jesus'un şampiyonluk yarışının iyice kızıştığı haftalarda performansa göre mi yoksa bu şarta göre mi hareket edip etmeyeceği de merak konusu. Zira Arda'nın 11 başladığı maçlarda performansını 90 dakikaya yayamadığı eleştirileri de yapılıyor.

Arda Güler için en az 7 maç daha var

Fenerbahçe'nin önünde ise 7 lig maçı, 2 de Türkiye Kupası yarı final müsabakası var. Ancak lilgdeki iki maç Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK ile. Bu takımlar deprem nedeniyle ligden çekildiği için takım hükmen 3-0 galip ilan edilecek. Bu maçlar Arda için hesaba katılacak mı katılmayacak mı, bilinmiyor. Katılmazsa ligde 5 maç kaldı. Kupadaysa Sivasspor ile eşleşen Sarı-Lacivertliler'in finale uzanması durumunda oynayabileceği toplam maç sayısı 8'e çıkacak. Takım kupada finale çıkamazsa, 7 olacak.  

İlgini Çekebilir
Eljif Elmas: "Ben buraya Fenerbahçe'den geldim"
Habere Git

Arda Güler'den 20 milyon Euro kazanabilir

Sonuç olarak Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, kalan en az 7 maçlık (630 dakika) periyotta 538 dakika oynarsa sözleşmede koşul yerine gelecek ve sözleşme 2025'e kadar geçerli olacak. Bu durumda Fenerbahçe, Arda'ya teklif gelirse en az 20 milyon Euro'ya satabilecek. Oyuncuya Avrupa'dan çok sayıda teklif olduğu da biliniyor. En ciddi talibinse Borussia Dortmund olduğu kaydediliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler