Son 8 haftada ne oldu, kim kaç puan topladı?

Orhan Gülek
28.05.2021 - 15:26 | Son Güncellenme: 28.05.2021 - 18:37

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, Süper Lig’de son 8 haftanın incelenmesi konusunda TFF’ye yaptığı başvurusu sonrası takımların o tarihlerdeki istatistiği merak konusu oldu.

Son 8 haftada ne oldu, kim kaç puan topladı?

AJANSSPOR - HABER

Kulüpler Birliği Vakfı'nın Süper Lig'in geride kalan sezonunun son 8 haftasına dair inceleme yapılmasını istediği ve bunun için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bir mektup yazdığı haberi gündem yarattı.

Fatih Karagümrük istedi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin başkanlık yaptığı birlik, ortaya spekülasyonlar üzerine hareket geçtiği iddiası özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Aslında bu talebi ilk olarak Fatih Karagümrük Kulübü dile getirdi.  İstanbul ekibi, Kulüpler Birliği toplantısında TFF Etik Kurulu'na son 8 haftanın incelenmesi yönünde yazı gönderilmesini istedi. Ve bugün çıkan haberlere göre de söz konusu talebe uyuldu.

Çebi: "Ömrümün sonuna kadar araştıracağım"

Karagümrük’ün bu talebinin arkasında da Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları etkili oldu. Çünkü, Karagümrük’ün Beşiktaş’ı 2-1 yendiği maçtan sonra Çebi, “Karagümrük şampiyon mu oldu, küme de mi kaldı? Bu kadar sevinmelerinin nedenini ömrümün sonuna kadar araştıracağım” dedi. Karagümrük yönetimiyse bu açıklamaya “Alınıp satılamayan sevinçleri anlamak için, paraya, pula, güce, mevkiye, makama ve uzunca bir ömre sahip olmak yetmez. İlim ve irfanla beslenmiş, hoşgörü ile şekillenmiş bir zihne sahip olmak gerekir” diyerek cevapladı.

Kırmızılı siyahlılar bununla da yetinmeyin ligin son 8 haftasına dair inceleme talebinde bulundu.

Zirveyle dipte durum neydi?

Peki Süper Lig’de son 8 hafta şampiyonluk yarışı verenlerle düşme hattında nasıl bir görüntü vardı?

34. hafta sonunda yani son 8 hafta öncesi Beşiktaş 70 puanla lider, bir maç fazlası olan Fenerbahçe 66 puanla ikinci ve Galatasaray ise 62 puanla üçüncü sıradaydı.

Düşme hattındaysa durum şöyleydi:

Hes Kablo Kayserispor 33 puanla 18., Gençlerbirliği 31 puanla 19., Büyükşehir Belediye Erzurumspor 28 puanla 33. Ve Yukatel Denizlispor da 26 puanla 21. sıradaydı.  

Son 8 haftanın incelenmesini isteyen Fatih Karagümrük ise  49 puanla 8. basamakta yer alıyordu.

Son 8’in lideri Galatasaray

Son 8 haftada Beşiktaş 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan topladı. Galatasaray 7 galibiyet ve 1 beraberlikle 22 puan ve Fenerbahçe de 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 19 puan topladı. Ligin sonundaysa Beşiktaş 84 puan ama 1 gol averajıyla şampiyon olurken aynı puandaki Galatasaray ikinci oldu. Fenerbahçe ise 82 puanla üçüncü bitirdi.

Düşme hattında bir değişiklik

Son 8 haftadan sonra düş hattıysa sadece bir takım değişti. Kayserispor kurtulurken, Ankaragücü düştü. 40 puanda kalan Erzurum, 38’er puanda Ankaragücü ve Gençlerbirliği ile 28 puanlı Denizlispor ligden düştü.

Söz konusu 8 haftanın araştırılmasını isteyen Fatih Karagümrük ise 60 puana ulaşsa da 8. sıradaki yeri değişmedi.

Senin için hazırladığımız haberler