Son bir şarkı daha... Messi ve Ronaldo tarihe geçiyor

Akın Ungan
19.09.2023 - 13:51 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 14:42

Dünyanın en iyileri arasında gösterilen Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo tarihi bir maça hazırlanıyor. Arjantin ile Portekiz hazırlık maçı yapacak.

Son bir şarkı daha... Messi ve Ronaldo tarihe geçiyor

Tarihin en büyük futbolcuları arasında yer alan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo son bir dansa hazırlanıyor. UEFA ile CONMEBOL arasında bir anlaşma yapıldı. Anlaşma gereği 2022 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Arjantin Milli Takımı, Portekiz, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerle hazırlık maçı yapacak.

Messi ve Ronaldo son kez karşılaşacak

Copa Interfederaciones adıyla düzenlenecek turnuvada en çok ilgi görmesi beklenen maç Arjantin - Portekiz müsabakası. Dev karşılaşma, iki büyük yıldızı karşı karşıya getirecek. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi, son kez karşılaşacak. Bu maç, iki devin mücadele ettiği son maç olarak tarihe geçecek.

Fikstürün 9 Kasım'da açıklanması bekleniyor

Fikstürün muhtemelen 9 Kasım'da açıklanacağı, ancak AFA'nın bu konuda henüz bir karar vermediği vurgulanırken kısa süre içerisinde durumun netleşmesi bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Avrupa maçını yönetecek hakem belli oldu
Habere Git

Yıllar süren rekabet bitti, ikili Avrupa sahnesinden çekildi

Yıllarca Real Madrid - Barcelona maçlarında dev bir rekabet izleten Messi ve Ronaldo, İspanya'da olduğu kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele etmişti. İki yıldız, attıkları gollerle rekabet etmiş, kazandıkları kupalarla Ballon d'Or için yarışmıştı. İkili, kariyerlerinin sonlarında Avrupa sahnesinden indi.

Ronaldo, Suudilerin astronomik teklifini kabul etti

Premier Lig devi Manchester United'tan ayrılan Cristiano Ronaldo, geçen sezonun ortasında Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifi kabul etti. Portekizli süperstar, eski Beşiktaşlı Anderson Talisca'nın da formasını giydiği Al Nassr ile yıllık yaklaşık 200 milyon Euro karşılığında imzaladı.

Messi ABD'nin yolunu tuttu

Ronaldo'nun ardından sezon sonunda Ligue 1 devi Paris Saint Germain'den ayrılan Lionel Messi, ABD'nin yolunu tuttu. Arjantinli yıldız, David Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami ile sözleşme imzaladı. Messi, bu anlaşmada Ronaldo gibi astronomik bir sözleşmeye imza atmasa da yıldız futbolcunun Nike ve Adidas gibi markalardan elde edeceği gelirin Ronaldo'dan aşağı kalır yanı olmadığı belirtildi.

İlgini Çekebilir
İşte Club Brugge - Beşiktaş maçının hakemi
Habere Git

19 yıl sonra ilk kez

Dünyanın en prestijli futbol turnuvalarından olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dev bir rekabete imza atan Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin Avrupa'dan ayrılmasıyla bu rekabet de son buldu. Devler Ligi'nde grup aşamalarının ilk maçları yaklaşırken, 19 yıl sonra ilk kez Ronaldo ve Messi olmadan yeni sezona başlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler