Son dakika! Beşiktaş, TFF'ye kural hatası başvurusu yaptı

04.04.2022 - 14:27 | Son Güncellenme: 04.04.2022 - 14:33

Beşiktaş Kulübü, Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmanın 47. dakikasında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle TFF'ye resmi başvuru yaptı.

Son dakika! Beşiktaş, TFF'ye kural hatası başvurusu yaptı

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Trabzonspor ile Beşiktaş arasında 1-1 sona eren karşılaşmanın 47. dakikasında ceza sahası içinde Hüseyin Türkmen'in pasında kaleci Uğurcan Çakır'ın topu tutmasını geri pas olarak değerlendiren maçın hakemi Zorbay Küçük endirekt serbest vuruşa hükmetti. Zorbaş Küçük, atışı ceza alanının yan çizgisi üzerinden kullandırdı. 

Kural hatası mı yapıldı?

Hakem hocaları ve yorumcular endirekt serbest vuruşun kale çizgisine paralel olan ceza alanı çizgisi üzerinden kullandırmasını gerektiğini belirterek kural hatası yapıldığınu belirtlişlerdi.

Beşiktaş, TFF'ye resmi başvuru yaptı

Bu gelişmelerin ardından Beşiktaş Kulübü, TFF'ye kural hatası başvurusu yaptı. Siyah beyazlı yönetim, kulüp avukatlarının konu ile ilgili hazırladağı raporun ardından öğle saatlerinde federasyona resmi başvuru yaptı.

TFF, MHK'dan görüş isteyecek

TFF, kural hatası yapılıp yapılmadığıyla ilgili Merkez Hakem Kurulu'ndan görüş istetikten sonra, yönetim kurulunda konuyu istişare ettikten sonra Beşiktaş'ın başvurusuyla ilgili kararını verecek.

IFAB ne diyor?

IFAB kuralları Trabzonspor-Beşiktaş maçındaki pozisyonla ilgili ne diyor:

"Rakip kale alanı içinde hücum eden takıma verilen endirekt serbest vuruş, kale çizgisine paralel olan kale alanı çizgisi üstündeki ihlalin yapıldığı yere en yakın noktasından yapılır."

Senin için hazırladığımız haberler