Son dakika! Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi bitti! Kulüp resmen açıkladı...

09.12.2021 - 12:13 | Son Güncellenme: 09.12.2021 - 22:01

Beşiktaş Kulübü Teknik Direktör Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Kartal Yiğit - AJANSSPOR

Tarihinin en kötü günlerini yaşayan ve Şampiyonlar Ligi'ne sıfır çekerek veda eden Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın bugün istifasını yönetime sundu. Siyah beyazlı kulüte yaptığı yazılı açıklamada karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığı açıklaması yapıldı.

İşte siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklama:


"29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.

Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın ‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz."

 

KAP açıklaması

Siyah-beyazlı ekip Sergen Yalçın ayrılığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da bildirdi.


İşte KAP'tan yapılan açıklama:


"Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Sayın Ali Rıza Sergen Yalçın'ın sözleşmesi karşılıklı anlaşmaya varılarak sona ermiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

Başkan tesislere geldi

Kayserispor maçının hazırlıkları için Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayan Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi bugün tesislere geldi. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın, Çebi ile tesislerde yaptığı görüşmede istifasını sundu. 

Antrenmanı Murat Şahin yönetti

Beşiktaş'ta bugün yapılan idmanını Sergen Yalçın'ın yardımcısı Murat Şahin yönetti. Yalçın ise başkan Çebi ile görüşme odasına bir araya geldi.

Giresunspor maçının ardından istifa edecekti

Sergen Yalçın'ın ligde Giresunspor karşısında alınan 4-0'lık yenilginin ardından bırakma kararı aldığı ileri sürülmüştü. 49 yaşındaki teknik adam, 5-0'lık Borussia Dortmund hezimetinin ardından yönetime istifasını sundu. 

Kayserispor maçına Karaveli hazırlayacak

Siyah beyazlılarda Sergen Yalçın'ın istifasının kabul edilmesi halinde takımı, Süper Lig'in 16. hafta sahasında oynayacağı Kayserispor maçına U19 takımı teknik direktörü Önder Karaveli hazırlayacak. 

Şampiyonlar Ligi'nde 6'da sıfır çekti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2021-2022 sezonunda Borussia Dortmund, Ajax ve Sporting Lizbon'la aynı grupta yer alan Beşiktaş, grubunda oynadığı 6 maçta da sahadan mağlup ayrıldı. Siyah-beyazlılar rakip fileleri 3 kez havalandırırken, kalesinde 19 gol gördü.

15 maçta 6 yengilgi, 3 beraberlik

Spor Toto Süper Lig'in ilk 5 haftasında rakiplerine mağlup olmayan siyah-beyazlılar sonraki süreçte çok farklı bir yol haritası çizdi. Beşiktaş, Süper Lig'de ilk 5 haftanın ardından oynadığı son 10 maçta sadece 2 galibiyetle sahadan ayrıldı. Öte yandan siyah-beyazlılar son 5 maçta; 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

İlk yılında 2 kupa kazandı

Sergen Yalçın Beşiktaş'taki ilk teknik direktörlük yılında hem Süper Lig'de hem de Türkiye Kupası'nda şampiyon olarak duble yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler