Son dakika Fenerbahçe başkanı kim oldu? | Ali Koç kaç oy aldı? | FB seçim sonucu

03.06.2018 - 16:13 | Son Güncellenme: 04.06.2018 - 04:18

Son dakika Fenerbahçe başkanı kim oldu? | Ali Koç kaç oy aldı? | FB seçim sonucu

Fenerbahçe başkanını seçiyor! Türk sporunun en asırlık çınarlarından biri olan Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ile Ali Koç başkanlık için mücadele ediyor. Oy kullanma işlemi saat 17:00'de sona erecek ve oy sayımına başlanacak. Fenerbahçeli taraftarlar ise kimin başkan olacağını merakla araştırrıyor. Peki, Fenerbahçe başkanı kim oldu? Ali Koç ve Aziz Yıldırım kaç oy aldı? İşte son dakika gelişmeleri...

Fenerbahçe'nin yeni başkanı kim oldu? Fenerbahçe seçim sonucunu haberimizden öğrenebilirsiniz. Türk sporunun asıl kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'de başkanlık seçiminde sona gelindi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin başkanı kim oldu? İşte seçim sonuçları...

Fenerbahçe'nin yeni başkanı 16092 oy alan Ali Koç oldu...

Oy kullanma işlemi an itibari ile devam ediyor

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda oy kullanma süreci sürüyor.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrenin ikinci gününde başkan adayları Aziz Yıldırım ile Ali Koç, oy kullanmaya gelen kongre üyelerini karşıladı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koç, Fenerbahçe Kulübünün çok önemli bir gün yaşadığını söyledi.

Herkesi oyunu kullanmak için stada davet eden Ali Koç, taraftarların sevgisi sayesinde buralara kadar geldiğini dile getirdi. Koç, kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bir hayali gerçekleştirmek üzere, onlar bize, biz onlara inandık. Fenerbahçelilere sesleniyorum; lütfen gelin oyunuzu kullanın, sabredin biraz. Hepinizi bekliyoruz. Güzel bir gün. Güneş doğdu. İnşallah yarın sabah daha güzel güneş doğacak. Kongreye yüzde 85-90 katılım olur. Dereyi görmeden paçaları sıvamıyoruz. Büyük bir sevgi ve teveccüh var. Taraftar herhalde bana inanıp güveniyor, seviyor. Ben zaten taraftarım, taraftar olduğum için aday oldum. İnşallah Fenerbahçe için en hayırlısı olur. Aziz Yıldırım'a kızgın değilim, o benim başkanım."

İşte başkan adaylarının açıklamaları

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu'nun ilk günü sona erdi.

Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrenin ilk gününde başkan adayları Aziz Yıldırım ile Ali Koç, konuşmalarını yaptı. 

Genel kurulun divan başkanlığına Vefa Küçük'ün seçilmesiyle başlayan kongrede önce Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nun faaliyet raporları okundu.

Toplam 38 üyenin konuşmasından sonra ilk olarak kürsüye başkan adayı Ali Koç çıktı.

Daha önce açıkladığı projeleri hakkında bilgi veren Ali Koç, Fenerbahçe'de değişimin zamanının geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Sayın Başkanım siz Fenerbahçe'den büyük değilsiniz. Bunu unuttunuz. Kendinizi koskoca Fenerbahçe'nin önüne geçirdiniz. Fenerbahçe tarihinin işinize gelmeyen yönlerini yok saydınız. Her başarıyı kendinizde gördünüz, her başarısızlığı başkalarında aradınız. Ben size, hesap veren, şeffaf bir kulüp vadediyorum." 

Aziz Yıldırım ise 3 Temmuz sürecinin henüz bitmediğini ve bu yüzden tekrar görev istediğini anlatarak, "Ali Koç seçilirse bir para girişi yapacağını söyledi. Sen ne para veriyorsan aynısını ben vereceğim. Gel sen futbolu yönet, amatörü ben yöneteyim, ikimiz de aynı parayı koyalım. Ne sen kazan ne de ben kazanayım, kulüp kazansın. Hodri meydan." ifadelerini kullandı.

İşte Aziz Yıldırım'ın listesi...

Asil üyeler

Mithat Yenigün, Mehmet Kocadon, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Önder Fırat, Ozan Balaban, Ahmet Özokur, Fatih Öztürk, Selim Kosif, Ahmet Ketenci, Metin Doğan.

Yedek üyeler

Ekrem Eray Arda, İlyas Bulcay, Yahya Uğur, Barış Göktürk, Levent Kınay, Yasemin Merçil, Murat Salar.

İşte Ali Koç'un listesi...

Asil üyeler

Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan.

Yedek üyeler

Belgin Aral, Alper Pirşen, Ozan Korman Tarman, Metin Sipahioğlu, Selahattin Baki, Muhittin İlker Dinçay, Esra Nazlı Ercan.

Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporları ibra edildi

Denetleme Kurulu raporunu okumak için kurul üyesi Doğan Yeşin kürsüye çıktı.

Yeşin, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde toplam gelirinin 148 milyon 178 bin lira, toplam giderlerinin ise 397 milyon 456 bin lira olduğunu açıkladı.

Doğan Yeşin, 01.01.2018 - 01.04.2018 tarihlerinde ise toplam gelirin 103 milyon 644 bin lira, toplam giderlerin ise 175 milyon 100 bin lira olduğunu duyurdu.

Yönetim Kurulu faaliyet raporunu ise asbaşkan Şekip Mosturoğlu okudu.

Yönetim ve Denetleme Kurullarının raporları ayrı ayrı oylamaya sunularak ibra edildi.

Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneğinin 2018 yılı bütçesi de kabul edildi.

Oy pusulaların rengi belli oldu

Başkan adayları Yıldırım ve Koç'un yarın yapılacak seçimde, oy pusulalarının rengi belli oldu.

Aziz Yıldırım'ın oy pusularının rengi sarı, Ali Koç'un ise beyaz oldu.

Sarı-lacivertlilerin kongresinin ilk günü sona erdi. Kongrede başkanlık seçimi yarın 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Oy kullanma işlemi saat 10.00'da başlayacak ve 17.00'de sona erecek.

 

 Fenerbahçe hakkında bilgi

Fenerbahçe Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden profesyonel futbol takımıdır. Kulüpteki futbol hariç diğer şubeler basketbol, voleybol, atletizm, boks, kürek, yelken, yüzme, e-Spor ve masa tenisi'dir. Takım, iç saha maçlarını İstanbul Kadıköy'de bulunan 50.509 kişilik Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapmaktadır. 1907 yılında bir futbol kulübü olarak kurulan Fenerbahçe, Türkiye futbol tarihinin en başarılı ve en çok taraftarı olan spor kulüplerinden birisidir. Takımın şu anki başkanı 1998 yılından beri görevde bulunan Aziz Yıldırım, teknik direktörü ise Aykut Kocaman'dır.

Fenerbahçe'nin toplam 28 Türkiye şampiyonluğu bulunmaktadır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluk yaşamış takımdır. Ayrıca 6 Türkiye Kupası ve 9 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu da bulunmaktadır. 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkarak tarihinde bir Avrupa kupasındaki en iyi derecesini elde etti. 1968 yılında şampiyonluk yaşadığı Balkan Kupası Türkiye'nin ve kulüp tarihinin ilk Avrupa kupası oldu.

Takma adı Sarı Kanaryalar olan Fenerbahçe kulübünün Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlarla rekabeti bulunsa da en büyük rakibi aynı şehirde bulunduğu Galatasaray'dır. Bu iki takım arasındaki gerçekleşen maçlar Kıtalararası Derbi olarak adlandırılır. Kulübün geleneksel forması düz, sarı lacivert çubuklu forma, beyaz şort ve yanları hafif renkli beyaz çoraplardan oluşur.

Senin için hazırladığımız haberler