Son dakika Galatasaray başkanı kim oldu? Kim seçildi? | Mustafa Cengiz kaç oy aldı?

26.05.2018 - 18:35 | Son Güncellenme: 26.05.2018 - 18:35

Galatasaray'ın başkanı kim oldu? Mustafa Cengiz kaç oy aldı? Galatasaray başkanını seçiyor. Taraftarlar ise gelişmeleri merakla araştırıyor. Galatasaray Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda oy verme işlemi tamamlandı. Sarı-kırmızılı kulübün 101. dönem yönetiminin belirleneceği ve Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrenin saat 11.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 15.00 itibarıyla sona erdi. Peki, Galatasaray'ın başkanı kim oldu? Mustafa Cengiz kaç oy adı? Detaylar haberimizde...

Son dakika gelişmeleri... Galatasaray'ın başkanı kim oldu, sorusunun cevabı haberimizde. Galatasaray'da genel kurul üyelerinin seçime ilgisi yüksek oldu. Seçim için 4 bin 803 üyenin liseye gelerek, kartlarını aldıkları duyuruldu. Gün boyu Galatasaray Lisesi'ne akın eden üyeler, ana bahçede büyük bir yoğunluk oluşturdu. Peki, Galatasaray'ın başkanı kim oldu? Mustafa Cengiz kaç oy adı?

Galatasaray'ın başkanı kim oldu? Mustafa Cengiz kaç oy aldı?

Galatasaray başkanını seçiyor. İşte sandık sonuçları:

Mustafa Cengiz: 1044

Dursun Özbek: 666

Ozan Korkut: 291

Ali Fatinoğlu: 115

Oylar sayılıyor

Galatasaray Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda oy verme işlemi tamamlandı.

Sarı-kırmızılı kulübün 101. dönem yönetiminin belirleneceği ve Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrenin saat 11.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 15.00 itibarıyla sona erdi.

Oy kullanma süresinin dolmasının ardından kapatılan sandıklar, görevliler tarafından sayım için Tevfik Fikret Salonu'na getirildi. Burada 20 sandığa atılan oylar tek tek sayılarak tasnif edilecek.

Katılım yüksek oldu

Galatasaray'da genel kurul üyelerinin seçime ilgisi yüksek oldu.

Seçim için 4 bin 803 üyenin liseye gelerek, kartlarını aldıkları duyuruldu.

Gün boyu Galatasaray Lisesi'ne akın eden üyeler, ana bahçede büyük bir yoğunluk oluşturdu.

Galatasaray Futbol Takımı'nın kazandığı Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu ve kadın basketbol takımının kazandığı FIBA Avrupa Kupası şampiyonluğu kupaları da bahçede sergilendi.


Galatasaray'da oy verme işlemi tamamlandı. Sandıklar sınıflardan alınarak büyük salona getirildi ve sayım işlemine geçidi.

İşte adayların listeleri

Mustafa Cengiz'in listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan.

Yedek üyeler: Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru, İlber Aydemir.

 Dursun Özbek'in listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Metin Öztürk, Nasuhi Sezgin, Taner Aşkın, Rıza Tevfik Morova, İbrahim Ziyal, Levent Yaz, Osman Kocaman, Ercüment Erdem, Niyazi Yelkencioğlu, Dikran Gülmezgil.

Yedek üyeler: Cenk Eyüboğlu, Osman Aral, Fırat Uygur, Ceyda Üçer, Kayhan Berberoğlu.

Ozan Korkut'un listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Tuncer Hunca, Şener Macun, Burak Elmas, Adnan Öztürk, Fehmi Naci Cansun, Başar Yücel, Cem Ersan, Mete İkiz, Reşit Sinanlı, İsmail Gökhan Esin.

Yedek üyeler: Burak Altınbaşak, Tuba Toprak Tuncel, Tunca Hazinedaroğlu, Cenk Soyer, Cemal Murat Akar.

Ali Fatinoğlu'nun listesinde kimler bulunuyor?

Asil üyeler: Deniz Gün Enön, Kemal Ersin Pirinç, Remzi Tözün, Ahu Yaşar Aydın, Levent Karadeniz, İbrahim Bozan, Cemal Dayıoğlu, Pınar Altuğ Tüfekçioğlu, Cenk Gönenç, Ali Araptarlı.

Yedek üyeler: Denizhan Ege, Arda Nal, Çetin Öner, Gürhan Ozanoğlu, Esat Akbülbül.

Galatasaray başkan adaylarının açıklamaları

Galatasaray başkan adayı Ali Fatinoğlu seçim öncesi haziruna hitap etti. Fatinoğlu, "Müzemizdeki tek eksik kupanın bize nasip olmasını çok istiyoruz. Yönetimimizde 11 kadın üye kadın oldukları için değil Galatasaray'a faydalı olacakları için yanımızda. Galatasaray'a faydalı bir seçim olmasını istiyorum." dedi.

"Seçim çalışmaları bitti. Projeleri hatırladık. Kazandıktan sonra ne yapacağımızı belgeleriyle sunduk. İnşallah kazanacağız ve bu projeleri uygulayacağız. Genel kurul takdir ederse göreve geliriz. Diğer adaylar kazanırsa projeler burada. Projeleri yapmak isterlerse alıp uygulasınlar. Proje önerisinde bulunacağız. İnşallah Galatasaray'ı kurtaracak projeler boşa gitmesin. Türk futbolu şu anda ciddi bir kredi kullanıyor. Gelirlerin yüzde 50'si faize gider duruma geldi. Gelirlerinizi en üst sınırı faiz gideri olabilir. Yüzde 7'nin üzerinde bir faiz gideri varsa mali anlamda iş yapamazsınız. 281 milyon TL faiz gideri var. Gideriniz 1.5 Milyar TL, bu giderler nerede karşılanacak? Çözüm; geliri artıracak projelerdir. Bu sorunlara bir çözüm üretilebilmiş olsa zaten biz aday olmazdık. Birkaç gün öncesine kadar da beraber çalışılabilir mi diye sordular, ancak ben sıcak bakmadım. Seçim amaçlı bir liste yapmadım. Galatasaray'ın geleceği için bir liste yaptım."


Dursun Özbek: "Değerli Galatasaraylılar, bir seçim günü daha buradayız. Galatasaray'ı özleyen herkes burada. Seçimler, bir bayram tadında geçiyor. Bir birini özleyenlerin hasret giderdiği bir olay oluyor. Çok adaylı bir seçim olması çok güzel. Galatasaray'ın üretmeye yönelik adayların çoğunluğu Galatasaray için çok güzel. Bu seçimde ben ve arkadaşlarım, Galatasaray'ı üreten bir Galatasaray yapmak için aday olduk. Üreten Galatasaray'ın kodlarını ve nasıl planlandığını sizlere anlatmaya çalıştık. Futbol takımımız şampiyonluğa koşarken, takımın herhangi bir polemiklere konu olmaması için çalışmaları kısa tuttuk.

Galatasaray için çok önemli bir proje olarak çalışıyoruz. Mali başarıyı yakalamak istiyoruz. Bununla beraber sportif başarıyı hedefliyoruz. Bunu bir kez yakaladığınızda zincirleme devam eder. Çok önemli bir konuyu arz etmek istiyorum; ne kadar üretirseniz üretin birliğinizi koruyamazsanız bunlar boşa gider. 500 yıllık bir kültürden geliyoruz. Bize her şeyi Galatasaray için yapmayı öğrettiler. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Galatasaray'ın demokrasisine uygun olarak tecelli edeceğine eminim. Yaşasın Galatasaray diyorum."

"Seçim günleri, Galatasaraylıların buluştuğu günler. Nostaljik günler. Aynı zamanda da Galatasaray'ın geleceği için buradalar. Galatasaray genel kurulu her zaman en iyisini seçmiştir. Bu sefer de öyle olacaktır."


Mustafa Cengiz: "Bir tatil gününün sabahında beraberiz. Bana oy verecek ve vermeyecek herkese teşekkür ederim. Seçimlerde kanaatinizin olması için söylenecek her şey söylendi. Hayırlı bir seçim diliyorum."

Ozan Korkut: "Bu özel günde kendi okulumda sizlerle beraber olduğum için onurlu ve gururluyum. Tarihi seçimlerden birisini yaşıyoruz. İki seçenek var. Bir tanesi; bugüne gelmemize sebep olan ve Galatasaray'ı gayrimenkul kulübü haline getiren yönetim modeli. Diğeri de bizim yani ana faaliyeti spordan değer yaratan ve kara geçen Galatasaray'ı yaratmak için ortaya koyulan bir ekip var. Fikirlerimizi ve kendi vizyonumuzu sizlere anlattık. Boş vaatlere girmeden doğruları sizlere söyledik. Ekibimin 24 yıl Galatasaray yönetimi tecrübesi olan isimlerden oluşuyor. Galatasaray Lisesi'nde okumuş ve takımlarında forma giymiş camiamızı hem yurt içinde hem de uluslararası camiada temsil etmiş bir kardeşinizim. Aday olunca, genç olduğum söylendi. Galatasaray'ın mazisinde genç isimlerin başarısı ortadadır. Kazandığımız takdirde ilk fotoğrafımızı Çanakkale'de şehit olan Galatasaraylı kardeşlerimizin önünde çekeceğiz. Galatasaray'da verilen söz tutulur. Galatasaray, Galatasaraylılarındır. Asla satılamaz ve buna müsade edilemez."

Çok mutluyum. Galatasaraylı olarak kendi yuvamda olduğum için mutluyum. Okumuş olduğum sınıfın hemen önündeyiz. Gayet güzel bir katılım var. Galatasaray'a yakışır şekilde geçiyor çok mutluyum. Yoğun bir gündem bekliyorum. Hazırlığımızı yaptığımız için her türlü zorluğa karşı hazırız. Galatasaray, Avrupa'da başarılı olacaktır. Hiçbir branşta küçülmeden devam edeceğiz. Küçülmek Galatasaray'a yakışmaz.

Senin için hazırladığımız haberler