Son dakika! Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı

10.01.2022 - 13:19 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 17:25

Son dakika Galatasaray haberleri! Sarı kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim ile karşılıklı anlaşma sonucunda yollar ayrıldı. İşte detaylar...

Son dakika! Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da Avrupa Ligi dışında Süper Lig'de alınan kötü sonuçlar sonrası başkan Burak Elmas ve teknik direktör Fatih Terim arasında gerçekleştirilen görüşme sonra tecrübeli teknik adamla yollar ayrıldı. Sarı kırmızılı takımda 4. Fatih Terim dönemi sona erdi.

Terim stada gelerek yönetimle görüştü

Kritik yönetim kurulu öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Teknik Direktör Fatih Terim, toplantının yapılacağı NEF Stadı'na gelerek başkan Burak Elmas ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

İlgini Çekebilir
İşte Fatih Terim'in yerine gelecek isim...
Habere Git

Görüşme 15 dakika sürdü

Fatih Terim ile başkan Burak Elmas arasında görüşme yaklaşık 15 dakika sürerken, tecrübeli teknik adam görüşmenin ardından stattan ayrıldı. Başkan Burak Elmas'ın devam eden yönetim kurulu toplantısının ardından açıklama yapması bekleniyor.

 

Karşılıklı anlaşmayla ayrılık kararı

Terim'le Burak Elmas görüşmesinin ardından devam eden yönetim kurulu toplantısında 68. yaşındaki çalıştırıcı ile yolların ayrılmasına karar verildi. Sarı kırmızılı kulübünden gelen ilk açıklamada ayrılığın karşılıklı anlaşma sonucunda gerçekleştiği bildirildi. 

 

Terim Florya'daki eşyalarını topluyor

Fatih Terim ayrılık kararı sonrasında Florya'daki esyalarını toplamaya başladı. Terim ile birlikte Fahri Yılmaz, Şükrü Hanedar gibi profesyonellerin de kulüpten ayrılması bekleniyor.

Yardımcı krizi

Galatasaray'da Başkan Burak Elmas, Fatih Terim'in yardımcıları Necati Ateş ve Selçuk İnan'ı yetersiz bularak Işıtan Gün'ü yeni bir isimle anlaşmak üzere görevlendirmişti. Gün,  Burak Elmas'ın konuyu Fatih Terim'le yaptığı görüşmede bildirdiğini söylemişti. Galatasaray yöneticisinin "Guardiola'nın yardımcısıyla görüştük" dediği kişinin Domenec Torrent olduğu ortaya çıkmıştı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de efsaneler de sezonu göremedi
Habere Git

İstifayı düşünmüyorum açıklaması yapmıştı

1-0'lık Giresunspor yenilgisi sonrası açıklama yapan Terim yardımcılarına sahip çıktı. Terim, "İyi zamanda herkesi değiştiririm ama kötü günde ‘Kabahat bunlarda’ gibi bir eylemde bulunmam” diyerek Ateş ve İnan’a sahip çıktı. Ayrıca istifayı düşünmediğini söylemişti.

4. Terim dönemi sona erdi

21 Aralık 2017'de Galatasaray'daki 4. dönemine başlayan Fatih Terim, bu süreçte 176 maça çıktı. 97 galibiyet, 44 yenilgi ve 35 beraberlik elde etti.

Göreve gelmesinin ardından üst üste 2 şampiyonluk kazanan Terim'in takımı, 2019-2020 sezonunda ise ligi 6. tamamladı. Sarı kırmızılılar, geçen yıl ise averajla şampiyonluğu kaybetmişti.

Sarı kırmızılı takımda 4 dönem görev yapan Terim, Galatasaray ile 8 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu kazandı. Oyuncu olarak ise 3 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası kazandı. 

Avrupa'da lider, ligde 12. sırada

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray bu sezon UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nu namağlup lider olarak tamamlayarak son 16 turuna kalırken, ligde 20. hafta sonunda 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi sonucunda 27 puanla 12. sırada yer aldı. 

Eleştirilere hedef oldu

Süper Lig'de tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren G.Saray'da teknik direktör Fatih Terim, Giresunspor maçında taraftarların tepkisini çekti. Deneyimli teknik adam oynattığı futbol, transfer kararları ve saha sonuçları nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu.

#BurakElmasİstifa TT oldu

Galatasaray'da Fatih Terim ile yolların ayrılma kararının ardından Fatih Terim Twitter'da Trend Topic olurken, istifaya tepki gösteren sarı kırmızılı taraftarların açtığı #BurakElmasİstifa hastagi de Fatih Terim'in ardından TT listesinde ikinci sırada yer aldı.

3 büyükler aynı anda hocasız kaldı

Süper Lig'de bu sezon Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray aynı anda teknik direktörsüz kaldı. İlk olarak Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ile yollar ayrılırken, Fenerbahçe de sezon başında göreve getirdiği Portekizli Vitor Pereira'nın görevine son vermişti. 3 büyüklerdeki son ayrılık ise Galatasaray'da Fatih Terim döneminin sona ermesiyle yaşandı. 

Senin için hazırladığımız haberler